Εθνική Ασφαλιστική, επιγραφή στην είσοδο του κτιρίου

Χωρίς υποψηφιότητα Fairfax ο διαγωνισμός για την Εθνική Ασφαλιστική

Ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων αγοραστών για το 80% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής θα αποκαλυφθεί σήμερα, τελευταία ημέρα εκδήλωσης των μη δεσμευτικών προσφορών. Τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που κινούν τη διαγωνιστική διαδικασία σε συνεργασία με την Goldman Sachs και την Morgan Stanley, εκτιμούν ότι το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο 2020 θα κατατεθούν και οι οριστικές δεσμευτικές προσφορές.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο καναδικός επενδυτικός όμιλος Fairfax του Prem Watsa ο οποίος συναντάται σήμερα με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, τελικά δεν θα συμμετάσχει στην διαγωνιστική διαδικασία για την Εθνική Ασφαλιστική.

Τα στελέχη της Εθνικής εκτιμούν ότι ενδιαφέρον για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά πάσα πιθανότητα θα εκδηλώσουν το Επενδυτικό Fund CVC Partners -που κυριαρχεί στον χώρο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων μέσω της Hellenic Healthcare Group – και το αμερικανικό fund 3ICP.  Ερωτηματικά περιβάλλουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του κινεζικού ομίλου Fosun και των επενδυτικών Οίκων Centerbridge και Lone Star.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*