Ύδρα: Πως άνοιξε η αυλαία του Συνεδρίου, τι αναμένουμε

του Βάιου Κρόκου

Με ένα μουσικό ταξίδι από την ταράτσα του ιστορικού μουσείου της Ύδρας, σε μια εκδήλωση δια χειρός ΑΟΝ Benfield, όπως είθισται, άνοιξε η αυλαία του 21th Insurance & Reinsurance Meeting της ΕΑΕΕ.

Φέτος, στη σκηνή βρέθηκε η υψίφωνος Φωτεινή Δάρρα με την ορχήστρα της, ερμηνεύοντας δικά της τραγούδια και μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού και διεθνούς πενταγράμμου.

Η συνέχεια δόθηκε στον όμορφο χώρο του Ναυτικού Ομίλου όπου ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες του φετινού συνεδρίου.

Οι προσδοκίες για φέτος είναι υψηλές καθώς από πλευράς Πολιτείας οι πρώτες κινήσεις δείχνουν μια διαφορετική διάθεση στήριξης της ιδιωτικής ασφάλισης.

Παράλληλα, φέτος, θα υπάρξει και ξεχωριστή Συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών, δείγμα περισσότερης εξωστρέφειας για τα τεκταινόμενα της αγοράς.

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις στελεχών για την πορεία της αγοράς, παρά τις διάφορες τρέχουσες προκλήσεις που απασχολούν τον κλάδο. Όπως διατυπώθηκε από σημαίνοντα στελέχη, το κλείσιμο του 2019 αναμένεται να φέρει αύξηση της παραγωγής συνολικά.

Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα, μεταξύ άλλων, στον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότη Μηταράκη ο οποίος θα δώσει το παρόν.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το ζήτημα των 3 πυλώνων ασφάλισης και ειδικότερα οι εν εξελίξει ενέργειες που συντελούνται για την ανάπτυξη του β’ πυλώνα και των Επαγγελματικών Ταμείων.

Όπως έχει σημειώσει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μηταράκης πρόκειται για ένα μικτό σύστημα τριών πυλώνων, το οποίο θα ενσωματώνει τόσο τα διανεμητικά όσο και τα κεφαλαιοποιητικά στοιχεία, ενώ όπως εκτιμά πως η επικουρική σύνταξη θα είναι μεγαλύτερη από τα 180 ευρώ που είναι σήμερα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως θα έχει και το ειδικό πάνελ με τίτλο “How does insurance fit in an evolving economy and society

Με Συντονιστή τον κ. Νίκο Βέττα, Γενικό Διευθυντή IOBE και Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα τελευταία δεδομένα γύρω από τον κλάδο συναρτήσει των αναγκών της οικονομίας και κοινωνίας.

Θα συμμετέχουν: Οι κ.κ. Κυριάκος Αποστολίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Metlife Greece, κ. Arnaud Kopp, Client Manager της Swiss RE για τις χώρες της Μεσογείου, Φιλίππα Μιχάλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, Andreas Voßberg, Senior Underwriter της Munich RE στη Γερμανία και Giuseppe Zorgno, Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Ελλάδος.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*