Δήμος Αθήνας: Τα ηνία στον Κ. Μπακογιάννη, με συμμετοχή του Ν. Μακρόπουλου

Την σκυτάλη στα ηνία του Δήμου Αθηναίων αναλαμβάνει η νέα ηγεσία. Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας, έγινε χθες για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Αναφερόμενος στην επιλογή να τελεστεί η ορκωμοσία στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο κ. Μπακογιάννης είπε, μεταξύ άλλων ότι έγινε για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους. Διότι εκεί ο Πλάτωνας επέλεξε να ιδρύσει την Ακαδημία του, «να διδάξει τους άρχοντες και τους κυβερνήτες την Ιδέα του Αγαθού» και «να τους θυμίσει, δηλαδή, ότι η γνώση και η εξουσία έχουν αξία μόνο όταν υπηρετούν το κοινό καλό».

Όπως είναι γνωστό η ασφαλιστική αγορά εκπροσωπείται επάξια από την συμμετοχή του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας “Ευρώπη Ασφαλιστική”, κ. Νικόλαου Μακρόπουλου, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας.

Όπως είχε εξηγήσει ο κ. Μακρόπουλος, τρεις είναι ο βασικοί λόγοι που θέλησε να ασχοληθεί με τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης:

-Για ένα σχέδιο που θα έχει ως στόχο μια ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη, εδώ που γεννήθηκε, μεγάλωσε και εργάζεται
-Για το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας νέος και χαρισματικός άνθρωπος που έχει ήδη πετυχημένη δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει ήδη κάνει προσπάθειες για εξασφάλιση στήριξης (ΕΤΕπ) και το κοστολογημένο σχέδιο των 573 εκ. ευρώ θα αποτυπώνεται με διαφάνεια σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του.
-Γιατί η Αθήνα έχει, συνάμα, μεγάλες προοπτικές σε επίπεδο επενδύσεων, επιχειρηματικότητας και περαιτέρω δυνατότητες για μια ποιοτικότερη ζωή προς όφελος των πολιτών, κάτι που θα αντανακλά το σύνολο της χώρας.

Διαβάστε: Ψήφο εμπιστοσύνης στον Νικόλαο Μακρόπουλο

Επίσης: N. Μακρόπουλος, Αδ. Γεωργιάδης για οικονομία και ασφάλειες

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*