Μίνι παράταση στη θητεία διοικητών νοσοκομείων

Μινι παράταση δίνεται στην θητεία διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, που είχε λήξει ή πρόκειται να λήξει τις επόμενες ημέρες, ύστερα από απόφαση των Α. Ξανθού και Π. Πολάκη.

Δεν πρόκειται για ανανέωση της θητείας τους, αλλά για παράταση της θητείας τους μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής νέων διοικητών και αναπληρωτών, όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 159, παρ. 1 του ν. 4600/2019 (ΦΕΚ Α ́ 43).

Αυτές προβλέπουν ότι η επιλογή πρέπει να γίνει από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο τηρείται ηλεκτρονικά από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Συνεπώς, η απόφαση δεν αποτελεί προεκλογικό βόλεμα, αλλά αποσκοπεί στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, μέχρις ότου φυσικά αντικατασταθούν από τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ηςΙουλίου.

Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα γίνει μετεκλογικά με τους διοικητές, που έχουν διοριστεί σχετικά πρόσφατα με 3ετή θητεία. Για παράδειγμα:

-το Μάιο του 2019 διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου ο Παράσχος Χατζόπουλος.
-Το Φεβρουάριο του 2019 διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Λαμίας ο κ. Βαγγελης Χατζημαργαρίτης.
-Το Φεβρουάριο του 2019 διορίστηκε αναπλ. διοικητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών ο κ. Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου.
-Τον Ιανουάριο του 2019, διορίστηκε αναπλ. διοικητής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο κ. Χρήστος Γκουγκουλάκης.

Διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*