Στις 25.000 οι αιτήσεις για τις 120 δόσεις

Κοντά στις 25.000 αιτήσεις είναι οι αιτήσεις οι οποίες έχουν γίνει για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ταμεία. Αυτό ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. Ο ίδιος τόνισε πως οι 1200 εξ αυτών θα πάρουν σύνταξη.

Όσον αφορά για τη ΝΔ, ο κ. Πετροπουλος δήλωσε πως «αναγκάστηκαν και ψήφισαν τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, όχι γιατί το ήθελαν. Η πολιτική της ΝΔ εναντίον της ρύθμισης οφειλών είναι γνωστή από παλιά».

«Αυτή τη ρύθμιση την κάναμε γιατί οι άνθρωποι πνίγηκαν στο πέλαγος των χρεών που τους δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις…το 97% των χρεών δημιουργήθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Όπως επισήμανε, «τα παραπάνω χρέη δεν δημιουργήθηκαν από τη δική μας πολιτική. Το ελάχιστο, περίπου 2%-3% όλων των οφειλών, δημιουργήθηκαν στην περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης διότι, πράγματι, τα απόνερα της κρίσης υπάρχουν, δεν τελείωσαν. Οφείλουμε να ρίξουμε ένα σωσίβιο να σωθεί ο κόσμος που πνίγεται. Η ΝΔ θέλει να τους το αφαιρέσει γιατί είναι ξένο προς τη δική τους νεοφιλελεύθερη αντίληψη».

Ο Τ. Πετρόπουλος αποκάλυψε ότι «πριν καλά – καλά κλείσει μία εβδομάδα, έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 24.000-25.000 αιτήσεις και από αυτούς είναι περίπου 1.200 που θα πάρουν σύνταξη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*