insurance europe logo

Insurance Europe: Αδικαιολόγητη μια νέα μαζική επιβολή μέτρων συστημικού κινδύνου για τους Ευρωπαίους ασφαλιστές

Η Insurance Europe μέσω response letter τονίζει πως δεν αιτιολογείται η επιβολή νέων μακροληπτικών μέτρων για τους ασφαλιστές στην ΕΕ. Η απάντηση των Ευρωπαίων ασφαλιστών αφορά σε σχετική ερώτηση της EIOPA για το εάν οι υφιστάμενες διατάξεις του πλαισίου «Φερεγγυότητα ΙΙ» επιτρέπουν μακροπροληπτική εποπτεία.

Η Insurance Europe επεσήμανε ότι το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο Solvency II διασφαλίζει ότι οποιαδήποτε ζητήματα δημιουργούν ανησυχίες σχετικά με τον συστημικό κίνδυνο, μπορούν να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Το υφιστάμενο πλαίσιο περιλαμβάνει ήδη ειδικές προϋποθέσεις ελέγχου της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, εξαμηνιαίες εκθέσεις και τα διετή stress tests, καθώς επίσης και τις προϋποθέσεις διαχείρισης ρευστότητας που αποτελούν μέρος της αξιολόγησης κινδύνου και φερεγγυότητας καθώς και του συστήματος διακυβέρνησης.

Γενικότερα, ενώ θεωρητικά είναι δυνατόν να προκύψουν πραγματικοί συστημικοί κίνδυνοι από τον ασφαλιστικό τομέα, η ύπαρξη συστημικού κινδύνου στην ασφάλιση δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το response letter της Insurance Europe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*