Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αγκάλιασαν το 30ό Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr

Το insuranceforum.gr ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το 30ο Ασφαλιστικό Συνέδριό του, που πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Πάτρα σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά της Πάτρας αλλά και των γύρω περιοχών, βρέθηκε στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Hotel Astir και συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο του InsuranceForum.gr με γενικό τίτλο  «Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή». Περισσότεροι από 90συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για όλες τις σημαντικές προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο σε μία εποχή ολότελα ψηφιακή. Στην κεντρική θεματολογία του συνεδρίου και μέσα από τις 6 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ξεχώρισαν οι σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και οι ασφαλιστικοί κλάδοι που θα αναπτυχθούν την επόμενη 10ετία. Παράλληλα, εξετάστηκε η γενικότερη ψηφιοποίηση του επαγγέλματος.

Κοινός τόπος των ομιλητών αποτέλεσε η διαπίστωση ότι η τεχνολογία πρέπει να ιδωθεί ως αρωγός του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και αυτός, με τη σειρά του, να την χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να αναπτύξει την επιχείρησή του. Η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση λειτουργούν προς όφελος των καταναλωτών και κατ’ επέκταση προς όφελος των επαγγελματιών διαμεσολαβητών.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του κ. Ευάγγελου Σπαθή, Προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, ο οποίος μίλησε για τη συμβολή της τεχνολογίας στην ανάπτυξη του επαγγέλματος, αλλά και για τη συνεισφορά του Συλλόγου στην ενημέρωση και επιμόρφωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της περιοχής.

Ομιλητές στο 30ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr ήταν οι κ.κ.:

  • Δημήτρης Τσεκούρας,CEO της ARAG SE στην Ελλάδα
  • Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική
  • Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Εμπορικός Διευθυντής, Εμπορική Διεύθυνση, Groupama Ασφαλιστική
  • ΓιώργοςΒουτσίνος, ΔιευθυντήςΑνάπτυξης Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s
  • ΜυρτώΧαμπάκη,Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II ARAG SE
  • Ιωάννης Μανίκας, AccountManager Glassdrive

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έλαβαν χώρα δύοπάνελ συζήτησης, με συμμετέχοντες τους ομιλητές αλλά και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Δόθηκε με αυτόν τον τρόπο η ευκαιρία για έναν γόνιμο διάλογο με τους ομιλητές, οι οποίοι απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αλλά και με το πως ο κλάδος μπορεί να ανταποκριθεί στη νέα ψηφιακή εποχή.

Στα πάνελ συζήτησης συμμετείχαν οι κ.κ.:

  • Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική
  • Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Εμπορικός Διευθυντής, Εμπορική Διεύθυνση, Groupama Ασφαλιστική
  • Χρήστος Μήλας, Περιφερειακός Διευθυντής Υποκαταστήματος της ARAG SE στην Πάτρα
  • ΓιώργοςΒουτσίνος, ΔιευθυντήςΑνάπτυξης Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s
  • ΜυρτώΧαμπάκη,Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II ARAG SE
  • Ευάγγελος Σπαθής, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Δ. Ελλάδος

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου η Insurance Innovation, κατανοώντας τη χρησιμότητα των τεχνολογικών εργαλείων για την καθημερινότητα όλων μας και θέλοντας να ευχαριστήσει τους συνέδρους για την παρουσία τους, κλήρωσε μία MLS ΜAIC MINI Smart Screen -την προσωπική σου εικονική βοηθό. Η τυχερή της βραδιάς ήταν η κα.Αλεξάνδρα Ζαβού.

Τον συντονισμό του συνεδρίου είχε ο Γενικός Διευθυντής της InsuranceInnovation,κ. Αριστείδης Βασιλειάδης. Ο κ. Βασιλειάδης με αφορμή τη συμπλήρωση 8 ετών από τη δημιουργία της InsuranceInnovation παρουσίασε στους σύνεδρους ένα επετειακό video για την πορεία της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα  .

Τα Ασφαλιστικά Συνέδρια του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται αδιαλείπτως από το 2012 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας με τη συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς, ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρα και χρήσιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των επόμενων συνεδρίων αλλά και για τα διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο www.insuranceinnovation.gr, στοemail: info@insuranceinnovation.gr ή στο τηλ.:2312201003.

Χορηγοί Συνεδρίου

Ασφαλιστικές εταιρείες: AIG, ARAG, DAS HELLAS, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,  ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Μεσιτικές εταιρείες: KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY

Εταιρεία επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASSDRIVE

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: EXPERTO CREDE

Υποστηρικτής: MLS Innovation Inc

Το Συνέδριο διεξήχθη υπό την Αιγίδα των:

Επιμελητήριο Αχαΐας

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr

Κλαδικάπεριοδικά: InsuranceWorld

Οικονομικά sites: euro2day.gr – marketnews.gr – reporter.gr

ΤοπικάμέσαεπικοινωνίαςΗΓΝΩΜΗ – ΗΠΡΩΙΝΗΓΝΩΜΗ – IONION FM – gnomip.gr – patrasevents.gr – tempo24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*