Ο παλμός της διαμεσολάβησης στο 30ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr

Η Πάτρα θα φιλοξενήσει τις εργασίες του 30ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου του InsuranceForum.gr τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρες 17.00 – 20.00 στο ξενοδοχείο Hotel Astir (Αγίου Ανδρέα 16). Το συνέδριο με γενικό τίτλο τίτλο «Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή» θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και με την πολύτιμη συνεργασία της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος σε μια δραστήρια και δυναμική ασφαλιστική αγορά τόσο στην παραγωγή όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Οι επαγγελματίες της ασφαλιστικής βιομηχανίας θα ενημερωθούν για όλες τις σημαντικές προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο σε μία εποχή ολότελα ψηφιακή. Η τεχνολογία ήρθε να αναζωογονήσει και να μετασχηματίσει τον παραδοσιακό χώρο τον ασφαλίσεων με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Στην κεντρική θεματολογία του συνεδρίου θα ξεχωρίσουν οι σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και οι ασφαλιστικοί κλάδοι που θα αναπτυχθούν την επόμενη 10ετία. Παράλληλα, θα εξεταστεί η γενικότερη ψηφιοποίηση του επαγγέλματος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, αλλά και να επιδιώξουν επαγγελματικές συνέργειες.

Πώς διαμορφώνεται η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στη νέα εποχή; Ποιες οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον; Ποια τα τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν από τις παρουσιάσεις τω ομιλητών-συνεργατών των μεγαλύτερων εταιρειών της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Ομιλητές στο 30ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr θα είναι οι κ.κ.:

Δημήτρης Τσεκούρας, CEO της ARAG SE στην Ελλάδα

Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική

Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, Εμπορικός Διευθυντής, Εμπορική Διεύθυνση, Groupama Ασφαλιστική

Γιώργος Βουτσίνος, Διευθυντής Ανάπτυξης Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s

Μυρτώ Χαμπάκη, Διεθνή Project Ομίλου & Solvency II ARAG SE

Ιωάννης Μανίκας, Account Manager Glassdrive

Ο Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής Insurance Innovation δήλωσε σχετικά με το νέο ασφαλιστικό συνέδριο: «Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Insurance Innovation και το InsuranceForum.gr με την πολύτιμη υποστήριξη της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος διοργανώνουν το μοναδικό ασφαλιστικό γεγονός για την Πελοπόννησο. Μέσα από ένα συνέδριο πλήρως ανανεωμένο και με ιδιαίτερα καταξιωμένους εισηγητές θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τις τάσεις της αγοράς, να μεταφέρουμε τον παλμό της διαμεσολάβησης, αλλά και να κατανοήσουμε όλες τις αλλαγές που επέρχονται με την τεχνολογία που πια καλπάζει. Στο φετινό μας συνέδριο προσπαθήσαμε να είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα δύσκολα είναι πίσω μας και πως πια έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στο μέλλον χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που μας προσφέρει η τεχνολογία, αλλά και οι εμπειρίες των προηγούμενων ετών. Μέσα από τις δύο θεματικές ενότητες του συνεδρίου ο στόχος είναι ένας. Η ενημέρωση όλων των επαγγελματιών του κλάδου για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω πως μέσα από τα συνέδριά μας, προσδοκούμε να αναγνωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα, να προτείνουμε εφικτές λύσεις, αλλά και παράλληλα, να δίνουμε τροφή για σκέψη και προβληματισμόΕύχομαι ολόψυχα στο τέλος του συνεδρίου όλοι μας να έχουμε κερδίσει κάτι, να είμαστε έστω και λίγο παραπάνω ενημερωμένοι και αισιόδοξοι.»

Τα Ασφαλιστικά Συνέδρια του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται αδιαλείπτως από το 2012 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας με τη συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς, ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρα και χρήσιμα.

Το Συνέδριο συντονίζει ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

http://insuranceinnovation.gr/conference/

Χορηγοί Συνεδρίου

Ασφαλιστικές εταιρείες: AIG, ARAG, DAS HELLAS, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ,  ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Μεσιτικές εταιρείες: KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY

Εταιρεία επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASSDRIVE

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: EXPERTO CREDE

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των:

Επιμελητήριο Αχαΐας

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.)

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites: euro2day.gr – marketnews.gr – reporter.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: Η ΓΝΩΜΗ – Η ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ – IONION FM – gnomip.gr – patrasevents.gr – tempo24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*