Ο τουρισμός στέλνει πελάτες κατευθείαν σε ασφαλιστικές

της Ελενα Ερμείδου

Προτιμούν τις απλές συνεργασίες με τις ασφαλιστικές οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις παρά να ασκούν το επάγγελμα του ασφαλιστή ως δευτερεύουσα επαγγελματική δραστηριότητα το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις της IDD δεν επιτρέπεται . Το επάγγελμα του ασφαλιστή ως δευτερεύουσα δραστηριότητα δημιουργεί πολυπλοκότητα σε τουριστικές επιχειρήσεις με μεγάλο φόρτο εργασίας και υποχρεώσεις. Οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι προτιμότερο να επικεντρώνονται στον πυρήνα των εργασιών τους με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Αυτό έλαβε, μεταξύ άλλων ως απάντηση σε σχετική ερώτηση, το IW προς την Ellinair σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η αεροπορική του Ομίλου Μουζενίδη σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) για την νέα της συνεργασία με την Aeroflot, τα νέα της δρομολόγια και τις νέες τις υπηρεσίες στην έκδοση εισιτηρίων.

Η αεροπορική δηλώνει ότι έχει επιλέξει ασφαλιστική και ο επιβάτης με την σειρά του μπορεί να αγοράσει σχετικά καλύψεις κατ’ ευθείαν από την ασφαλιστική. Στο ίδιο μήκος κύματος και αρκετές άλλες τουριστικές επιχειρήσεις και αεροπορικές οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες ταξιδιωτικής ασφάλισης από τις ιστοσελίδες τους.

Σημειώνεται ο Όμιλος Μουζενίδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995, συμπληρώνοντας πλέον 24 χρόνια στον τομέα του τουρισμού. H αεροπορική εταιρεία Ellinair του ομίλου Μουζενίδη, σήμερα με παρουσία σε όλα τα GDS’S, συνεργασία με όλη την ταξιδιωτική αγορά ιδρύθηκε το 2013, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τη διενέργεια τόσο προγραμματισμένων, όσο και ναυλωμένων πτήσεων, με το δίκτυο των προορισμών της να ξεπερνά πλέον τις 40 πόλεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*