Ασφαλιστικές με υψηλό Solvency II και υψηλά μερίσματα (;)

της Ελενας Ερμείδου

Πολύπλοκοι και για τους Επόπτες είναι οι δείκτες Φερεγγυότητας που δημοσιεύουν οι ασφαλιστικές κάθε χρόνο, δηλώνει στο IW.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς. Η διαφορά, μεταξύ άλλων έγκειται στο ποια ασφαλιστική έχει υψηλό δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ και δίνει και μέρισμα.

«Καλοί είναι οι δείκτες Φερεγγυότητας, χρόνο με το χρόνο βελτιώνονται, ωστόσο είναι μικρή η διαφορά στο αν μία ασφαλιστική έχει δείκτη 150% ή 170%, έχει να κάνει με ποια ασφαλιστική είναι» ο ίδιος τονίζει, συμπληρώνοντας ότι η Φερεγγυότητα ΙΙ σχεδιάστηκε για να προστατεύσει τους καταναλωτές, ωστόσο διαβάζοντας τις εκθέσεις αυτές όχι μόνο οι καταναλωτές δεν κατανοούν αλλά ούτε οι επενδυτές.

Πολλοί είναι οι επενδυτές οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ότι κάποιες ασφαλιστικές αυξάνουν τους δείκτες Φερεγγυότητας ΙΙ για να αυξήσουν τα κεφαλαιακά τους αποθέματα και μειώνουν την διανομή μερισμάτων.

Το κλειδί της υπόθεσης συμπληρώνει είναι «οι εκθέσεις αυτές να γίνουν πιο απλές για να κάνουν την δουλειά τους».

Πάντως η αγορά για εφέτος αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να γράψε αυξημένη Φερεγγυότητα σε σχέση με το 2018. Οι ελληνικές ασφαλιστικές βελτιώνουν τις επιδόσεις και την εταιρική διακυβέρνηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*