Επικράτηση αναρχίας στην ασφαλιστική αγορά φοβάται η ΕΑΕΕ

Το ενδεχόμενο να επικρατήσει αναρχία στην ασφαλιστική αγορά κατά το διάστημα μεταφοράς της εποπτείας από την Επ.Ε.Ι.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος φοβάται η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Το θέμα συζητήθηκε χθες στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, τα μέλη του οποίου καταρχήν, εξέφρασαν τη βεβαιότητα τους ότι ο κλάδος θα βελτιώσει τη φερεγγυότητά του υπό την επίβλεψη της ΤτΕ. Εκτίμησαν όμως ότι η μεταφορά της Εποπτείας, εάν γίνει στην παρούσα φάση, ενδέχεται να επικρατήσει αναρχία στην αγορά.

Όπως ανέφερε ένα εκ των μελών του δ.σ., στην αγορά παραμένουν εταιρίες που δεν έχουν καλύψει τα περιθώρια φερεγγυότητας τους. 

Προκειμένου να υποστηρίξει την άποψή του σχολίασε το άρθρο 6 και το γεγονός ότι με βάση την περσινή χρήση, την υπαγωγή τους είχαν ζητήσει 14 εταιρίες, εκ των οποίων οι έξι έχουν κλείσει.

Στο πλαίσιο του δ.σ. προτάθηκε οι ασφαλιστικές εταιρίες να κλείσουν τα γραφεία τους για 1-2 ημέρες, προκειμένου να μεταφέρουν στην κυβέρνηση την αγωνία τους για τις εξελίξεις αλλά και την αντίδρασή τους για το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών επιμένει να μην έχει ανοίξει διάλογο με την αγορά τόσο για το θέμα της Επ.Ε.Ι.Α. όσο και για το υπό ίδρυση Εγγυητικό Κεφάλαιο για τον κλάδο Ζωής.

Απόφαση για το θέμα αυτό δεν λήφθηκε χθες. Κρίθηκε όμως σκόπιμο το δ.σ. της Ένωσης να συνεδριάσει εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη για να αποφασίσει τη στάση που θα τηρήσει.Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μέχρι τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν νεότερα αλλά και αλλαγές στο δ.σ. του φορέα. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*