Συνάντηση Διοίκησης Ε.Ε.Α. με υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες-μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, και για τις λύσεις που προτείνει ο κ. Μπακογιάννης, συζήτησαν χτες Πέμπτη 7/2/2019 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αφού καλωσόρισε στο Επιμελητήριο τον κ. Μπακογιάννη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, δεσμεύθηκε για τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με όποιον εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, προς όφελος της πόλης και των μικρομεσαίων. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε, μεταξύ άλλων, σε θέματα ασφάλειας και παρεμπορίου που πλήττουν την επιχειρηματικότητα. Ταυτόχρονα, κατέθεσε προτάσεις για την αξιοποίηση περίπου 200 άδειων ακινήτων στην περιοχή του κέντρου εκτιμώντας ότι έτσι μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και τόνισε την ανάγκη αύξησης των ξένων επισκεπτών στην Αθήνα. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλουν ακόμα και τα μαγαζιά που διατηρούν μετανάστες σε περιοχές που σήμερα είναι υποβαθμισμένες, καθώς με τις κατάλληλες ενέργειες μπορούν να αναδειχθούν ως τουριστικά αξιοθέατα, στα πρότυπα του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα το Σόχο του Λονδίνου.

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε την πρόθεση του για συνεργασία και την ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων και ανέφερε βασικούς άξονες των προτεραιοτήτων του όπως είναι η ασφάλεια, η εύρυθμη λειτουργία της πόλης με έμφαση στην καθαριότητα και η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου. Μεταξύ των στόχων του η πεζοδρόμηση του ιστορικού τριγώνου, ενώ, όπως εξήγησε, οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει συνδέονται άμεσα με την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Σχετικά με την προσπάθεια καταπολέμησης της παραβατικότητας και του παρεμπορίου, έκανε λόγο για στενή συνεργασία της δημοτικής αστυνομίας με την ΕΛ.ΑΣ.

Από την Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α. παραβρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Βαφειαδάκης. Από το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσαν το «παρών» τα μέλη κ. Δημήτρης Βαρδακώστας (και Πρόεδρος της «ΕΡΜΗΣ ΕΕΑ»), κ. Βασίλης Καρναχωρίτης και κ. Αθανάσιος Λιάγκας, καθώς και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν από τα μέλη της Διοίκησης ήταν η ανάγκη ανάδειξης όλων των αγορών της Αθήνας, η δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου, η ουσιαστική στήριξη του επιχειρείν και των μικρομεσαίων, η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας για πολίτες, επαγγελματίες και επισκέπτες, η μετατροπή της Αθήνας σε μία «ζωντανή» πόλη, η βελτίωση της προσβασιμότητας για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι παρεμβάσεις σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Κοινό αίτημα όλων των συμμετεχόντων στη συνάντηση ήταν να συνεχιστεί ο διάλογος.

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης δεσμεύθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις εργασίας, ενώ ζήτησε επιπλέον στοιχεία για προτάσεις που κατέθεσε η Διοίκηση του ΕΕΑ προκειμένου να τις εντάξει στο πρόγραμμά του.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*