Ασπίς Πρόνοια: Παραιτήθηκε ο κ. Σπύρος Γριβογιάννης

Και το όνομα αυτού Ιωάννης Παντελίδης. Πρόκειται για το νέο Επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη, μετά την παραίτηση του κ. Σπύρου Γριβογιάννη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών, ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, κ. Σπύρος Γριβογιάννης, που διορίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2009, υπέβαλε έγγραφη επιστολή, με την οποία ζήτησε να γίνει αποδεκτή η παραίτηση που είχε υποβάλλει στις 12 Οκτωβρίου 2009.

Η επιμονή του κ. Γριβογιάννη να παραιτηθεί, υποχρέωσε τον υπουργό να αποφασίσει την αντικατάστασή του.Σε ότι αφορά το νέο Επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής, τον κ Ιωάννη Παντελίδη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι δικηγόρος με πολυετή εμπειρία στον τομέα της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα είχε τοποθετηθεί από το υπουργείο νομικός σύμβουλος στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο του κ. Γριβογιάννη.

Στο μεταξύ, η τοποθέτηση του κ. Γριβογιάννη, στη θέση του Επόπτη υπήρξε εξ αρχής προβληματική, καθότι ενώ του είχε ζητηθεί να αποτιμήσει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι η εταιρία έπρεπε έστω και υποτυπωδώς να λειτουργήσει, ώστε να καταστεί δυνατή η διαχείριση των συμβολαίων της.

Ο κ. Γριβογιάννης αντέδρασε στο να αναλάβει την ευθύνη αυτή, με αποτέλεσμα, λόγω και των εκλογών, αλλά και της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην έκδοση της υπουργικής απόφασης με τις αρμοδιότητες του επόπτη, η υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ να πάει χρονικά πολύ πίσω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*