Ενεργό ρόλο στο διάλογο για το ασφαλιστικό ζητά η ΕΑΕΕ

Επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απέστειλε, χθες, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, επισημαίνοντας ως λανθασμένη την απόφαση του υπουργού να μην συμπεριλάβει στην Επιτροπή Ειδικών για το ασφαλιστικό εκπρόσωπο από την ασφαλιστική αγορά.

Στην Επιστολή, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής, Συντάξεων, Υγείας και Bancassurance, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, τονίζεται ο πολύ σημαντικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο κλάδος στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, η τεχνογνωσία που διαθέτει η ασφαλιστική αγορά σε ζητήματα που αφορούν στις συντάξεις και στην υγεία, και, κατά συνέπεια, το κενό που δημιουργείται στην επιτροπή από την απουσία εκπροσώπου της Ένωσης.

Κύκλοι της αγοράς εξέφραζαν χθες εντόνως τη δυσφορία τους που ο υπουργός Εργασίας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος απέκλεισε τον κλάδο από το διάλογο για το ασφαλιστικό, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση επιμένει να μην αντιλαμβάνεται το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ασφαλιστική αγορά για την ανάπτυξη της οικονομίας, όπως και τα οφέλη που θα εξασφαλίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας από τη συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών στο συνταξιοδοτικό σύστημα, αλλά και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

«Η μη συμμετοχή της ασφαλιστικής βιομηχανίας στο συνταξιοδοτικό σύστημα θα οδηγήσει στη διατήρηση του τριτοκοσμικού χαρακτήρα του και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε πτώχευση» επισημαίνει κορυφαίος παράγοντας του κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*