Το χρήμα έχει πολλά χρώματα

Με τον ‘βούρδουλα’ τρέχουν να ασφαλιστούν μην μείνουν στο ‘δρόμο’ οι πολίτες.

Θέλουν να πάνε στο ΙΚΑ, αλλά είναι σχεδόν αποκλεισμένοι, λόγω των πολύπλοκων διαδικασιών που σε ‘πεθαίνουν’. Πάνε στα ιδιωτικά διαγνωστικά, τους αρμέγουν   για υπηρεσίες, ενίοτε άχρηστες.

Τι άλλο να κάνουν;

Τρέχουν απελπισμένοι, να ασφαλιστούν να προστατέψουν τις οικονομίες τους και την υγεία τους και αν του κοροϊδέψει το ιδιωτικό ή ιατρός, ωχ λένε, ‘ας τα πληρώσει η ασφαλιστική’.

Στην άλλη άκρη τα ιδιωτικά πάσης φύσεως νοσοκομεία μικρά, μεγάλα κέντρα αποκατάστασης, διαγνωστικά και οι γιατροί μέτοχοι. Το χρήμα έχει πολλά χρώματα.

Θέλουν και το σκύλο χορτάτο και το πιάτο γεμάτο, που λέει η παροιμία μας. Να έχουν, με άλλα λόγια το πάνω χέρι σε ασθενείς και ασφαλιστικές.

Οι ιατροί διαμαρτύρονται που ασφαλιστικές έχουν βάλει στα προγράμματα τους συνδυαστικές καλύψεις με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν θα έπρεπε λένε. Ας εξηγήσουν στους ασφαλιστές και το γιατί. Και όχι μόνο και για πολλά άλλα που καταντούν να είναι σε βάρος όσων θέλουν να ασφαλιστού γιατί σε λίγο θα πρέπει να πληρώνουν πολλά.

Το 7,3% του οικογενειακού προϋπολογισμού είπε η ΕΛΣΤΑΤ ότι είναι οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία των Ελλήνων κάθε μήνα και δεν αποτελούν εισφορές.Είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Πρέπει να μπει τάξη και βγαίνουν μαχαίρια μεταξύ ιατρών και ασφαλιστών. Ας έχουν και τις αμφιβολίες τους οι πολίτες, είναι δικαιολογημένες.

Το σύστημα είναι αρρύθμιστο, δεν έχει ασφάλεια, μπάζει. Κάποιοι να μπουν στην σειρά , αν όχι στην άκρη.

Θα καταφέρουν άραγε να ξεπεράσουν τα καρτελοποιημένα πηγαδάκια σε βάρος των ασφαλισμένων;

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*