H κρίση δημιούργησε ευκαιρίες ανάπτυξης για την ασφαλιστική βιομηχανία

Joseph Jordan, Senior Vice President,  MetLife

Ο κ. Jordan ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην αλλαγή συμπεριφοράς που θα πρέπει να έχουν οι ασφαλιστές προς τους πελάτες τους λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.
 
Ιδιαίτερη  μνεία έκανε για τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζονται για την ασφαλιστική βιομηχανία και παρακίνησε τις ασφαλιστικές εταιρίες να δουν τη χρηματοπιστωτική κρίση ως ευκαιρία ανάπτυξης.

Παράλληλα αναφερόμενος σε ιστορικά στοιχεία ανέφερε ότι οι αγορές κάθε πέντε χρόνια περιέρχονται σε «bear market» η διάρκεια της οποίας κυμαίνεται στους 15 μήνες.
 
Όσον αφορά την ελληνική αγορά ο κ. Jordan, ανέφερε ότι παρουσιάζει εξαιρετικό επιχειρηματικό περιβάλλον για συνταξιοδοτικά προγράμματα καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες θα στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση για τη σύνταξή τους και δε θα βασίζονται σε ανεπαρκή συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης.  

Στην ομιλία του ο κ, Jordan αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο συμπεριφοράς που θα πρέπει να έχει ο ασφαλιστής απέναντι στον πελάτη και ανέλυσε πρακτικές συμπεριφοράς συμβούλων επενδύσεων οι οποίες διαχωρίζονται σε δύο βασικούς τομείς.
 
Ο πρώτος αφορά τις Αρχές που εμπεριέχει την πίστη, την υπομονή και την πειθαρχία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά πρέπει να έχουμε πίστη στο μέλλον καθώς μέχρι στιγμής η ιστορία της ανθρωπότητας αποδεικνύει ότι εξελίσσεται συνεχώς προς το καλύτερο.

 
Την υπομονή τη χαρακτήρισε αρετή όπως και την πειθαρχία ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης -όπως τώρα- καθώς κατά τη διάρκεια της κρίσης οι άνθρωποι νιώθουν σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου.  

Το δεύτερο βασικό κομμάτι είναι η συμπεριφορά, στην οποία συμπεριέλαβε την σωστή κατανομή των περιουσιακών στοιχείων αλλά και τη διασπορά του ρίσκου μέσω ενός ευέλικτου και πολυποίκιλου χαρτοφυλακίου επενδύσεων. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Jordan μίλησε για το λειτούργημα της δουλειάς του ασφαλιστή το οποίο είναι «η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των πελατών του». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*