Τι μέλλει γενέσθαι με την IDD. Ολα τα τα νέα στο ΙW

της Ελενας Ερμείδου

Επιτιμητική επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον κον Τσακαλώτο  ετοιμάζει η Κομισιόν, η οποία θα αποσταλλεί εντός της εβδομάδας ή το αργότερο την επομένη σχετικά με την IDD και την μη συμμόρφωση της χώρας με την νέα Οδηγία, σύμφωνα με πηγές του IW από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και το Bipar.

Η Ελλάδα μαζί με έννέα ακόμα χώρες όφειλαν να είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες συμμορφωσής των, ακολουθώντας τις απαιτούμενες διαδικασίες και από χτες 1η Οκτωβρίου η Οδηγία να μπει σε πλήρη εφαρμογή.  Τούτων δοθέντων η Κομισιόν θα αποστείλει επιστολές προς τις εννέα χώρες,  δίνοντας περιθώριο 2 μήνων για την ψήφιση. Στόχος της Κομισιόν, μεταξύ άλλων να μην μείνουν πίσω οι χώρες και οι κανόνες εγκατάστασης της διαμεσολάβησης να είναι εννιαίοι.

Η Κομισιόν έχει χωρίσει σε τρία επίπεδα τις χώρες. Στο επίπεδο 1 με τις 14 χώρες που έχουν πλήρως συμμορφωθεί.  Στο επίπεδο 2 με τις 5 χώρες που έχουν εν μέρει συμμορφωθεί. Και στο επίπεδο 3 με τις 9 χώρες που δεν έχουν κάνει τίποτα και σε αυτό το επίπεδο εντάσσεται η Ελλάδα.

Οι 14 χώρες που έχουν πλήρως συμμορφωθεί είναι οι: Τσεχία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Δανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Μάλτα, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι 5 χώρες που έχουν εν μέρει συμμορφωθεί είναι οι: Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο.

Οι 9 χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις δεν έχουν κάνει κάτι ακόμα είναι οι: Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Πορτογαλία, Σλοβενία, Λετονία, Ισπανία.

Σημειώνεται η προπαρασκευαστική επιτροπή για την IDD έχει ήδη ολοκληρώσει το έργο από το περασμένο καλοκαίρι και εφ’ εξής είναι θέμα “Τσακαλώτου” όπως μας είπαν “για να προχωρήσει η διαδικασία”. Με την ολοκλήρωση και ψήφιση της Οδηγίας, θα μπορούν να οριστούν οι τύποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, οι συμβάσεις και άλλα που περιγράφει η Οδηγία για το κλάδο.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*