Πονοκέφαλος για την ΕΑΕΕ το θέμα της Ασπίς

Έντονους προβληματισμούς για το ενδεχόμενο μη εφαρμογής από την κυβέρνηση της υπουργικής απόφασης που προβλέπει ότι το δημόσιο θα αναλάβει ρόλο εγγυητή στην υπόθεση της Ασπίς, εξέφρασαν, χθες, μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρθηκε, λόγω μακράς πλέον απραξίας του, το υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται τελικά να μην προβεί στην εφαρμογή της επίμαχης ρύθμισης. Βέβαια τονίσθηκε ότι, επίσημη ενημέρωση, πέρα από αυτή που είχε προσφάτως το προεδρείο της Ένωσης από τον υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη, δεν έχει υπάρξει από την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο του Δ.Σ. επισημάνθηκε ωστόσο από το υπουργείο φέρεται να επεξεργάζεται τον τρόπο αντίδρασης στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, χωρίς όμως να καθίσταται ξεκάθαρο προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί.

Στο μεταξύ, χθες, συζητήθηκε και ο ρόλος της ΕΑΕΕ στην υπόθεση της Ασπίς. Ειδικότερα εκφράσθηκε η ανησυχία μήπως η Ένωση ταυτιστεί με το πρόβλημα και για το λόγο αυτό κρίθηκε σκόπιμη η έμμεση αποστασιοποίησή της από το όλο ζήτημα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε η ανοικτή τηλεφωνική γραμμή μεταξύ Ένωσης και ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια να μετατραπεί σε αυτόματο τηλεφωνητή, ο οποίος να παραπέμπει τους ασφαλισμένους στον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής της εταιρίας.

Τέλος, εκφράσθηκε η εκτίμηση ότι λόγω της έκτασης που έχει λάβει η υπόθεση της Ασπίς, η Επ.Ε.Ι.Α. πολύ δύσκολα θα προβεί, άμεσα τουλάχιστον, σε νέες ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιριών, ενώ για το ΕΙΑΣ, για το οποίο επρόκειτο να αποφασισθεί χθες η κατάργησή του, τελικά κρίθηκε σκόπιμο να κρατηθεί στη… ζωή για ακόμη 12 μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*