AFEA Travel and Congress Services: Επίσημο γραφείο οργάνωσης του 36ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΙΒΒΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018, το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΙΒΒΥ στην Αθήνα. Για τρεις ημέρες η Ανατολή συνάντησε τη Δύση μέσα από τα παιδικά βιβλία και τα παραμύθια, με τη συμμετοχή 500 συνέδρων που ταξίδεψαν από όλον τον κόσμο στην Ελλάδα και εμπλούτισαν με τις σκέψεις και τις ιδέες τους τον διεθνή επιστημονικό διάλογο για την παιδική και νεανική λογοτεχνία.

Το συνέδριο τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018». H επίσημη έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε κλίμα ενθουσιασμού. Η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βασιλική Νίκα, στην εναρκτήρια ομιλία της, καλωσόρισε τους συνέδρους, εισηγητές, συγγραφείς, εικονογράφους, εκδότες και ερευνητές από 65 χώρες.

 

Κατά τις τρεις ημέρες του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές συζητήσεις, εκθέσεις forum, βραβεύσεις, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Hans Christian Andersen Awards. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και νικητές του HCAA 2018 ήταν για τη συγγραφή η Eiko Kadono από την Ιαπωνία και, για την εικονογράφηση, ο Igor Oleynikov από τη Ρωσία. Την απονομή έκανε η Πρόεδρος της επιτροπής HCAA 2018 Patricia Aldana ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους του χορηγού του βραβείου Nami Island Inc. η Αντιπρόεδρος του Nami Island κ. Lee Kye Young.

 

Στο συνέδριο της Αθήνας φιλοξενήθηκαν σημαντικές εκθέσεις της ΙΒΒΥ με βιβλία από όλο τον κόσμο: η IBBY Honor List 2018, τα βιβλία των νικητών, των φιναλίστ και των υποψηφίων για το HCAA 2018, η έκθεση IBBY Collection of Books for Young People with Disabilities, η έκθεση Silent Books Final Destination Lampedusa καθώς επίσης και μέρος της έκθεσης εικονογράφησης της Μπρατισλάβα.

 

Με αφορμή τα 50 χρόνια του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, που συμπληρώνονται το 2019, τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους στο Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ και στους σκοπούς του πολλοί και διακεκριμένοι συγγραφείς.

 

Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή όλων των συνέδρων. O απερχόμενος πρόεδρος της ΙΒΒΥ Wally De Doncker, ο νέος πρόεδρος Mingzhou Zhang, η Εxecutive Director Liz Page και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΙΒΒΥ εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις θερμότερες ευχαριστίες τους στο Ελληνικό Τμήμα για την επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα -μόλις έναν χρόνο- από την ανάθεσή του.

 

H AFEA υπήρξε το επίσημο γραφείο οργάνωσης του διεθνούς συνεδρίου, σε στενή συνεργασία και για λογαριασμό του Ελληνικού Τμήματος της IBBY από την αρχή της διεκδίκησής του έως και την επιτυχημένη διεξαγωγή και ολοκλήρωσή του και εισέπραξε πολύ θετικά σχόλια από τη διεθνή και τοπική οργανωτική επιτροπή, επίσημους προσκεκλημένους καθώς και τους χορηγούς και συμμετέχοντες.  Την εταιρία και ιδιαίτερα την κυρία Σίσσυ Λυγνού, Διευθύνουσα Σύμβουλο και την κυρία Κλεοπάτρα Γιάτσου, Project Manager, καθώς και όλους τους συνεργάτες τους ευχαρίστησε η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της IBBY, και Πρόεδρος του Συνεδρίου, εκπαιδευτικός, κυρία Βασιλική Νίκα, για την άψογη συνεργασία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*