Σύλλογος Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια

Σύλλογος Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια: «Οι εξελίξεις τρέχουν, η κυβέρνηση αδιαφορεί»

Λυπηρό φαινόμενο χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοια την πλήρη απουσία της κυβέρνησης από τις σημαντικές εξελίξεις στο χρονίζον θέμα τους. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι εκτός πίνακα δικαιούχων βρίσκονται άδικα δεκάδες χιλιάδες ζημιωθέντες, οι οποίοι πρόκειται να περάσουν 2 ακόμα ψυχοφθόρες δικονομικές δοκιμασίες με την ελπίδα πως θα αποζημιωθούν.

Παρατίθεται αυτούσια η πρόσφατη ανακοίνωση του συλλόγου:

Βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις για το χρονίζον θέμα των ζημιωθέντων του Ομίλου Ασπίς. Εννέα χρόνια μετά την ανάκληση των εταιρειών του Ομίλου, η πολύ καλή συνεργασία Τράπεζας της Ελλάδος, Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος,  Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, Εκκαθαριστικής αρχής και του Συλλόγου μας δείχνει επιτέλους να αποδίδει καρπούς. 

Η πρόσληψη ειδικού συμβούλου, για την χρηματοοικονομική αποτίμηση και την εύρεση των κατάλληλων μοντέλων και εργαλείων χρηματοδότησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, αποτελεί ένα εξαιρετικό νέο για τους πρώην ασφαλισμένους, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης των αποζημιωτικών κεφαλαίων που προβλέπονται στον Νόμο 3867. Βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί  ότι δικαιούχοι αποζημιώσεων είναι μόνο όσοι βρίσκονται στις καταστάσεις δικαιούχων ασφάλισης, ενώ όσοι έχουν κάνει ανακοπές θα πρέπει να περιμένουν τις τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις προκειμένου να ενταχθούν κι αυτοί στις καταστάσεις.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις οποίες παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα όμως με αυτές τις διαδικασίες, αποτελεί λυπηρό φαινόμενο η πλήρης απουσία και αδιαφορία της κυβέρνησης από τα τεκμαινόμενα. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός πίνακα βρίσκονται εντελώς αδίκως και αναιτιολογήτως δεκάδες χιλιάδες ζημιωθέντες, οι οποίοι υπόκεινται σε ανυπόφορη ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία, προκειμένου να περάσουν δύο ακόμα ψυχοφθόρες δικονομικές δοκιμασίες σε πρωτοδικεία και εφετεία με την ελπίδα ότι κάποτε να συμπεριληφθούν κι αυτοί στους πίνακες των δικαιούχων. 

Είναι να απορεί κανείς πως ένα κράτος δικαίου, την στιγμή μάλιστα που δεν θα καταβάλλει ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία, να αδιαφορεί για την κατάφορη αδικία που συντελείται εις βάρος χιλιάδων συμπολιτών μας οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για την διαχρονικά εγκληματική κρατική εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών που το ίδιο το κράτος έκλεισε. 

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αφυπνιστούν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών -οι οποίοι αδιαφορούν επιδεικτικά στις δεκάδες εκκλήσεις που έχουμε κάνει ως Σύλλογος για συνάντηση μαζί τους- και θα δώσουν και πάλι την ελπίδα σε όλους αυτούς, οι οποίοι στωικά περιμένουν μια αναλαμπή ζωής από το κράτος δικαίου που θέλουν να νομίζουν ότι υπάγονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*