Η Allianz βγάζει την Euler Hermes από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου

O γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz θα δρομολογήσει την υποχρεωτική αποχώρηση (squeeze out) των εναπομεινάντων μετόχων μειοψηφίας της θυγατρικής της Euler Hermes και θα βγάλει την γαλλική εταιρεία ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου του Παρισιού την Παρασκευή 27 Απριλίου.

Η Allianz θα έχει δαπανήσει 1,85 δισ. ευρώ για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Euler Hermes από τότε που δρομολόγησε την εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών της εταιρείας το Νοέμβριο του 2017, όταν ακόμα κατείχε μερίδιο 63%.

Τα παλαιότερα πλάνα για squeeze out είχαν “παγώσει”, καθώς μετά από δημόσια προσφορά αγοράς μετοχών από τους μετόχους της μειοψηφίας, η Allianz συγκέντρωσε ποσοστό 92,4% των μετοχών, που δεν επαρκούσε για να υποχρεώσει τους εναπομείναντες μικρομετόχους να πωλήσουν τις μετοχές τους.

Μετά από αγορές “πακέτων” μετοχών στη δευτερογενή αγορά, η Allianz αύξησε το ποσοστό της σε 93,9% και προχώρησε σε δεύτερη προσφορά αγοράς μετοχών πριν από το squeeze out, στην τιμή των 122 ευρώ ανά μετοχή.

Η Allianz ανακοίνωσε ότι η εξαγορά της Euler Hermes θα αυξήσει άμεσα τα κέρδη ανά μετοχή της. Και πρόσθεσε: “Η διαδικασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην στρατηγική του Ομίλου Allianz για διοχέτευση κεφαλαίων σε εύρωστες δραστηριότητες και για την ενίσχυση της θέσης της στις βασικές αγορές της και δη στον κλάδο ασφαλειών περιουσίας-ατυχημάτων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*