Ομιλίες από την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλισης 2017 στο Ζάππειο

Ο ασφαλιστικός κόσμος τίμησε, στις 11/11/2017, την «Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης» με μια σημαντική εκδήλωση της ΕΑΕΕ στο Ζάππειο και με μεγάλη συμμετοχή διαμεσολαβούντων της ασφάλισης.

Υπό τον συντονισμό του επικεφαλής της Groupama κ. Χρήστου Κάτσιου,  οι  Πρόεδροι του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, της ΕΑΔΕ κα Δ. Λύχρου, του ΣΕΜΑ κ. Ι. Ξηρογιαννόπουλος του ΠΣΣΑΣ κ. Δ. Γαβαλάκης και του ΠΣΑΣ κ. Π. Λελεδάκης, ανέλυσαν το παρόν του κλάδου και προχώρησαν σε εκτιμήσεις για το μέλλον συναρτώμενες με ενέργειες και πρωτοβουλίες που ήδη υλοποιούνται ή πρέπει να ξεκινήσουν. Τονίστηκε η σημασία των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων στην υποστήριξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και η συμβολή τους στην ανάδειξη, διεκδίκηση και επίτευξη δίκαιων αιτημάτων.

Για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων της διαμεσολάβησης στάθηκαν απέναντι στους συναδέλφους τους και απέδειξαν ότι δρουν ενωμένοι, με σύστημα, συμμετέχουν σε όλες τις ενέργειες  της πολιτείας που αφορούν τους διαμεσολαβούντες και κυρίως επιδιώκουν την συλλογική πρόοδο. Είναι φανερό πώς το πρώτο βήμα έχει γίνει και η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καθώς «τρέχουν» θέματα όπου ο κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε την σπουδαιότητα τη πιστοποίησης του διαμεσολαβούντα, μια διαδικασία η οποία μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά είναι και το μέσον αναβάθμισης του επαγγέλματος και η πορεία προς το μέλλον. Η εκπαίδευση και η πιστοποίηση των διαμεσολαβητών είναι αναγκαιότητα και πλεονέκτημά τους και πρέπει να γίνεται με αυξημένο ενδιαφέρον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*