Κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας

Σε αγωνιστικό κλοιό το γραφείο του Ανδρέα Ξανθού, από υγειονομικούς και συνταξιούχους που εισέβαλαν στο κτίριο του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αναγκάσουν την ηγεσία να τους δεχτεί.

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν προκηρύξει οι ομοσπονδίες των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας στο ΕΣΥ.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε και η Ομοσπονδία Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καταγγέλλοντας την επιδοματική πολιτική στην υγεία και τη διάλυση των δημόσιων δομών.

Περίπου 50 άτομα από τους συγκεντρωμένους αιφνιδίασαν την ασφάλεια του κτιρίου και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον 2ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Υπουργού. Έπειτα από διαπραγματεύσεις δέχτηκαν να κατέβουν στο αμφιθέατρο, στο ισόγειο, όπου ήταν ήδη σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Ξανθού με αντιπροσωπία των γιατρών.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ ζητούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*