Εθνική Ασφαλισιτκή: Κλείνουν οι εκκρεμότητες, ολοταχώς για την πώληση

Κλείνουν μια μια τις εκκρεμότητες στην Εθνική Ασφαλιστική, ώστε όλα να είναι έτοιμα εφόσον ο μέτοχος καταλήξει σε συμφωνία πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της θυγατρικής σε εγχώριο ή ξένο επενδυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη της εταιρείας επικαιροποιούν το business plan συνυπολογίζοντας στις προβλέψεις τους και τα τελευταία στοιχεία, αυτά του εξαμήνου που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, καθώς και του εννεαμήνου, ώστε οι όποιες εκτιμήσεις αφορούν την πορεία της ασφαλιστικής να γίνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Παράλληλα, γίνονται και οι τελευταίες προσαρμογές στο οργανόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκε ότι ο Γεώργιος Μακρής αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, έχοντας υπ’ ευθύνη του τις Διευθύνσεις Πυρός και Τεχνικών Ασφαλίσεων και Ασφαλίσεων Λοιπών Γενικών Κλάδων.

Σημειώνεται ότι από τον μέτοχο έχει ήδη ανατεθεί στη Morgan Stanley και την Goldman Sachs να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι για την πώληση τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως έχει δεσμευθεί η τράπεζα στο πλαίσιο του σχεδίου απεμπλοκής της από μη τραπεζικές δραστηριότητες.

Ως καταληκτική προθεσμία για την πώληση της εταιρείας ορίσθηκε η εκπνοή του 2017, ωστόσο, όπως έχει ήδη γράψει το IW, το deal αν δεν κλείσει έως το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, ενώ, παρά τις δεσμεύσεις για την πώληση του προαναφερόμενου ποσοστού, η τράπεζα φέρεται να προσπαθεί να πείσει τους θεσμούς η συμμετοχή του νέου μετόχου να κινηθεί σε χαμηλότερο ποσοστό, πάντα όμως πλειοψηφικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*