Σήμερα Πέμπτη η μεγάλη ημερίδα του insuranceforum.gr στην Αθήνα

Σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η 16η ημερίδα του insuranceforum.gr, σε συνδιοργάνωση με το Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, στο Radisson Blu Park Hotel (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10) στην Αθήνα και ώρα 15.00-21.00.

Με κεντρικό θέμα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αλλά και τις εξελίξεις που αναμένονται την προσεχή διετία στο πλαίσιο της καθημερινής  τους λειτουργίας, με τέσσερις ενότητες τις οποίες θα παρουσιάσουν ειδικοί ομιλητές, εξειδικευμένοι στο κάθε αντικείμενο, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις − όπως σε κάθε ημερίδα του insuranceforum.gr.

invitation

Καθ όλη την διάρκεια των θεματικών ενοτήτων θα υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις μελών του ΣΕΜΑ και συγκεκριμένα:

Η κα Ντορίνα Οικονομοπούλου μέλος ΔΣ του ΣΕΜΑ και μέλος της ομάδας εργασίας για την οδηγία IDD θα μιλήσει κατά την έναρξη της θεματικής ενότητας για την IDD και μεταξύ άλλων θα αναφερθεί σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή της οδηγίας αλλά και στον ρόλο του ΣΕΜΑ.

H κα Ευγενία Καφφετζή , Γενική Γραμματέας του ΣΕΜΑ κατά την εισαγωγική της ομιλία στην 3η θεματική ενότητα θα αναφερθεί στον ρόλο και στην στην ευθύνη των οργανωμένων δικτύων διαμεσολάβησης και κατά πόσον συμβάλλουν στην διαμόρφωση της αγοράς.

Κατά την έναρξη της ημερίδας θα απευθύνει χαιρετισμό μεταξύ άλλων και ο κ. Γιώργος Κούμπας, αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ.

Η ημερίδα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί διεξάγεται λίγο πριν εφαρμοστούν φορολογικές επιβαρύνσεις που είναι εξαιρετικά δυσβάστακτες για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Επίσης, διεξάγεται σε μια χρονική περίοδο όπου νέες οδηγίες και κανόνες έρχονται για να συζητηθούν και να εφαρμοστούν από τους διαμεσολαβητές. Τέλος, θα συμμετέχουν άνθρωποι του marketing, των πωλήσεων αλλά και ασφαλιστικών εταιρειών με μεγάλη εμπειρία, την οποία θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν.

Η οδηγία IDD και οι αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει, από τα πιο επίκαιρα θέματα στον χώρο, θα αναλυθεί και θα συζητηθεί ιδιαίτερα κατά την ημερίδα. Με την εισήγηση της Μυρτώς Χαμπάκη, Senior Manager της SOL Consulting, θα ενημερωθούν σχετικά οι παρευρισκόμενοι, αλλά και με την παρέμβαση του Nic De Maesschalck, γενικού διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο οποίος θα μεταφέρει όλα τα νεότερα σχετικά με τις διεργασίες που αφορούν την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία IDD.

Είναι γνωστό πως το φορολογικό έχει αρκετές διαφοροποιήσεις για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σε σχέση με άλλα επαγγέλματα. Μέσα από την ενότητα «Φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές στην πράξη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές», ο οικονομικός σύμβουλος Τηλέμαχος Μαλγαρινός θα παρουσιάσει την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο αλλά και τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να πάρουν αποφάσεις οι ιδιοκτήτες των ασφαλιστικών γραφείων. Η παρουσίαση για το φορολογικό θα είναι απόλυτα εξειδικευμένη με βάση τις ανάγκες ενημέρωσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Το οικονομικό περιβάλλον και η συνεχιζόμενη ύφεση οδήγησαν χιλιάδες διαμεσολαβητές να κλείσουν τα γραφεία τους και είτε να στραφούν προς μεγάλα διαμεσολαβητικά δίκτυα είτε να μετατραπούν σε μαύρους κωδικούς. Με μια διεισδυτική και αποκαλυπτική παρουσίαση ο οικονομολόγος Νίκος Κλήμης θα προσεγγίσει το θέμα των δικτύων αυτών, του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν στην αγορά, αλλά και των ευθυνών που αναλαμβάνουν έναντι του θεσμού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Στην ημερίδα θα φιλοξενηθεί ο Αλέξης Ιεροκηπιώτης, προέδρος της επαρχιακής επιτροπής Πάφου και αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο οποίος θα μεταφέρει τις αγωνίες αλλά και τις κινήσεις που ετοιμάζουν ως σύνδεσμος για τη νέα χρονιά που ξεκινάει στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση ενόψει της εφαρμογής της οδηγίας IDD.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι η εφαρμογή νέων πρακτικών στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, όπως η ενίσχυση του marketing − κάτι που πολλοί θεωρούν πολυτέλεια. Για το marketing μιας ασφαλιστικής επιχείρησης θα μιλήσει ο Θέμης Σαρανταένας, σύμβουλος marketing, ο οποίος θα παρουσιάσει τα κλειδιά του μάρκετινγκ που απαιτούνται από τον σύγχρονο ασφαλιστή για να είναι ανταγωνιστικός. Συγκεκριμένα θα μιλήσει σχετικά με το πώς μπορούμε να χτίσουμε το personal brand ώστε να ξεχωρίζουμε για το κύρος και τις γνώσεις μας, πώς θα δημιουργήσουμε ένα business networking plan με στόχο τη δικτύωση μας, εξελίσσοντας πάντα τις σχέσεις με τους γύρω μας, και πώς θα διευρύνουμε το δίκτυο των επαφών μας. Τέλος, θα αναπτύξει τα εργαλεία και τις τεχνικές του μάρκετινγκ που μπορούν να  φανούν χρήσιμες στην προώθηση των υπηρεσιών ενός ασφαλιστικού γραφείου.

Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων της ημερίδας στελέχη των χορηγών της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα, όπως:

  • Τα προϊόντα αιχμής της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής − Τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και η υποστήριξη διάθεσης προς τους συνεργάτες, με εισηγητή τον Γεώργιο Τσακατούρα, διευθυντή εκπαίδευσης και ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής.
  • Κρύσταλλα αυτοκινήτων − Η επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση, με εισηγητή τον Ιωάννη Μανίκα, Account Manager της Glassdrive.

Επιπλέον, στην ημερίδα του insuranceforum.gr θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν:

Ιωάννης Βοτσαρίδης, CEO, Interlife Ασφαλιστική

Δημήτρης Τσεκούρας, CEO, ARAG SE

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του ΕΕΑ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ Δημήτρης Γαβαλάκης και o πρόεδρος του ΣΕΜΑ Γιώργος Καραβίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στο αρχείο: Πρόγραμμα Αθήνας.

 

Χορηγοί της ημερίδας

AIG, ARAG, Glassdrive, Interlife Ασφαλιστική, ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική, Euler Hermes

Χορηγοί επικοινωνίας της ημερίδας

Asfalisinet.gr, insuranceworld.gr, insurance-eea.gr, undewriter.gr, dikaiologitika.gr, Euro2day.gr, sofokleousin.gr, marketnews.gr, reporter.gr, περιοδικό insuranceworld, εφημερίδα asfalizomai

Υπό την αιγίδα των φορέων

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ), Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής (ΣΠΑΤΕ).

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Insurance Innovation, email: info@insuranceinnovation.gr, τηλ.: 2312 201003 και 2315 311282.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*