insurtech, insurer, mobile

CB Insights: Αυξάνονται οι επενδύσεις σε νεοφυείς ασφαλιστικές υψηλής τεχνολογίας

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Οι επενδύσεις σε νεοφυείς ασφαλιστικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας (insurtech) αυξάνονται, όμως το ύψος κάθε επιμέρους συμφωνίας -κατά μέσο όρο- μειώνεται, σύμφωνα με τη CB Insights, εταιρεία βάσης δεδομένων για τον κλάδο κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital).

insurtech graph 1

H CB Insights κατέγραψε 120 insurtech αγοραπωλησίες από την αρχή του έτους (έναντι 118 την ίδια περίοδο του 2015), όμως τα κεφάλαια που άντλησαν οι insurtech start-ups ανήλθαν σε 1,39 δισ. δολ., έναντι 1,74 δισ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Ο αριθμός των venture capitalists που επένδυσε σε insurtechs φέτος ανήλθε σε 134, έχοντας σχεδόν τριπλασιαστεί από το 2012. Οι start-ups δραστηριοποιούνται σε διάφορες πτυχές του ασφαλιστικού κλάδου. Η γνωστότερη ίσως insurtech, η Lemonade, «πραγματοποίησε εγκαίνια» την προηγούμενη εβδομάδα, δραστηριοποιούμενη στην ασφάλιση κατοικίας. Ανάλογα προϊόντα ετοιμάζουν οι Hippo και Letty.

insurtech graph 2

Στον κλάδο ασφαλειών ζωής ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της η Ladder Life στην Καλιφόρνια, ενώ η βασισμένη στη Νέα Υόρκη Fabric σχεδιάζει «απλά και προσιτά» προϊόντα. «Οι ασφάλειες ζωής είναι ένας κλάδος όπου οι επενδύσεις από venture capital σε insurtechs ήταν μέχρι πρότινος περιορισμένες, αλλά υπάρχουν ορισμένοι επιχειρηματίες που είναι έτοιμοι για αξιόλογες καινοτομίες», λέει ο ερευνητής της CB Insights Μatthew Wong. «Θα δούμε ορισμένες από τις εταιρείες αυτές να δραστηριοποιούνται στο εγγύς μέλλον…»

Από το 2011, οι εταιρίες insurtech έχουν αντλήσει 5,67 δισ. δολ. μέσω 464 deals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*