Generali Ventures: 250 εκ. σε insurtech και fintech

της Ελενας Ερμείδου

Επιχειρηματικά κεφάλαια ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ επενδύει η Generali σε τομείς όπως είναι τα insurtech και fintech. Τα συγκεκριμένα επενδυτικά κονδύλια αποτελούν πρωτοβουλία της Generali Ventures.

Έχοντας εξετάσει το 2022 πάνω από 100 Venture Fund,η Generali επενδύει σε τρεις κατηγορίες κεφαλαίων: Στα Mundi Ventures, που ειδικεύονται στις τεχνολογίες insurtech. Στα επιχειρηματικά κεφάλαια Speedinvest,τα οποία επικεντρώνονται στα πρώτα στάδια εισόδου των startups στις αγορές. Και στα κεφάλαια Dawn, που επικεντρώνονται σε λύσεις λογισμικού B2B.

Στόχος της Generali η καινοτομία σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών που θα κάνουν την διαφορά στον ασφαλιστικό κλάδο σε τομείς, όπως είναι οι μεταφορές, η τεχνητή νοημοσύνη, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η περίθαλψη υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό η Generali συνεχίζει να εξετάζει καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις κατά τα αρχικά στάδια εισόδου τους στην αγορά αλλά και στα μετέπειτα με γεωγραφική εστίαση η οποία περιλαμβάνει και Venture Funds τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*