Κέρδη 20 εκατ. ευρώ το 2015 για την ΑΤΕ Ασφαλιστική

Κέρδη της τάξης των 19 με 20 εκατ. ευρώ πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει η ΑΤΕ Ασφαλιστική για το 2015, μια χρονία από τις δυσκολότερες των τελευταίων ετών, λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, του δημοψηφίσματος, της τραπεζικής αργίας, των capital controls και εν γενεί του πολύ αρνητικού οικονομικού και πολιτικού κλίματος.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΑΤΕ Ασφαλιστική σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονιά, και εν μέσω πολύμηνων διαβουλεύσεων για την πώλησή της στην Ergo Ασφαλιστική, περιόρισε σε χαμηλά επίπεδα τις απώλειες τζίρου, με το σύνολο της παραγωγή της να διαμορφώνεται στα περίπου 125 εκατ. ευρώ με τα δικαιώματα, καταγράφοντας πτώση 7%.

 

Στο ίδιο διάστημα, η παραγωγή κλάδου Ζωής ανήλθε σε 34 εκατ. ευρώ σημειώνοντας απώλειες 2% και τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εργασίες στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών ανήλθαν σε 91 εκατ. ευρώ με απώλειες 8%, κυρίως λόγω του πολέμου τιμών που έχει ξεσπάσει στις ασφαλίσεις Αυτοκινήτων.

 

Σε ότι αφορά την τρέχουσα χρήση, η παραγωγή τρέχει με μονοψήφια πτώση στο σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, ωστόσο η διοίκησή της εκτιμά ότι έως το τέλος του έτους οι απώλειες θα έχουν μηδενιστεί, ενώ δεν αποκλείει να καταγραφεί και μια μικρή άνοδος στα έσοδα από τις ασφαλιστικές εργασίες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*