Οι εξελίξεις με την ΑΤΕ Ασφαλιστική και το ενδιαφέρον από το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ

 

[starbox]

Μία ακόμη (αναγκαστική λόγω DG Com) αποεπένδυση τραπεζών από ασφαλιστικές φαίνεται ότι τελειώνει μετά τις κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς με το ποσοστό της που είχε στην Ευρωπαϊκή Πίστη.  Ωστόσο εκκρεμεί ακόμη το θέμα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με την Ergo. Μία εξαγορά που περνά από 40 κύματα και δεν έχει καταλήξει ακόμη σε ολοκλήρωση.  Οι πληροφορίες από την  αρχή του χρόνου έλεγαν ότι μέσα στον Ιανουάριο θα έφταναν σε οριστική συμφωνία οι γερμανοί της Ergo.

Ο Ιανουάριος πέρασε και φτάσαμε αισίως στον Μάιο χωρίς αποτέλεσμα.  Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της ΑΤΕ Ασφαλιστικής καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες για να κινηθούν μέσα σε ένα περιβάλλον εταιρικής αβεβαιότητας και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα.  Οι γερμανοί στο Ντύσσελντορφ  βάζουν μπροστά για μία ακόμη φορά την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα και κάπου πιέζουν για το τίμημα απ’ ότι μαθαίνουμε. Η Τράπεζα Πειραιώς θέλει να κλείσει τον κύκλο των αποεπενδύσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

H εταιρεία κατάφερε να παρουσιάσει καλά αποτελέσματα και καθαρή θέση για το 2015 της τάξης των  112,5 εκατ. ευρώ . Το θέμα είναι ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν καταφέρει να κρατήσουν ‘ψηλά το brand name’ να φέρουν αποτελέσματα όπως θα δείξει και ο ισολογισμός και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε ένα δυσμενές περιβάλλον.  Ταυτόχρονα έχει κατατεθεί και το ενδιαφέρον από το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ προς την Τράπεζα της Ελλάδας  για να υποβληθεί επίσημα πρόταση  για την ΑΤΕ Ασφαλιστική.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*