H υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη στην εκδήλωση

Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: «Η ελληνικότητα έχει όραμα»

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μια κοινότητα σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων με ιδιαίτερη δυναμική, έβαλε επισήμως «μπρος τις μηχανές», παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους το όραμα, τις αξίες, τους στόχους αλλά και το πλάνο δράσης της.

Στην ειδική εκδήλωση, όπου έδωσε το παρών και απηύθυνε χαιρετισμό η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, τα μέλη της πρωτοβουλίας έθεσαν ως στόχο την ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού της Ελλάδας. Αναλυτικά, οι εταιρείες που αποτελούν τον πρώτο πυρήνα της πρωτοβουλίας είναι οι εξής: Agrino, Έψα, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, ΜΕΓΑ, Ήλιος, Νήσος, ΑΓΑΝ, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη, Brava, ΈζαΕυβοϊκή Ζύμη και Βαρβαγιάννη, ενώ σύντομα η κοινότητα αναμένεται να αυξήσει τα μέλη της.

2

Εκπρόσωποι των εταιρειών-μελών της πρωτοβουλίας. Από αριστερά: ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου της «Καλαμάτα Παπαδημητρίου», ο κ. Νίκος Χήτος από το «Ζαγόρι», ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας της «Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ», ο κ. Μιχάλης Τσαούτος της «Έψα», η κ. Άννη Καραγκιουλές της «Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ», ο κ. Αλέξανδρος Κουρής της «Νήσος», η κ. Μαριλένα Νιτσιάκου της «Νιτσιάκος», ο κ. Γιάννης Καραγιάννης από τη «Eurocert», η κ. Σοφία Τσάκα της «ΜΕΓΑ» και ο κ. Άγις Πιστιόλας της «Agrino»

Στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρείες που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στη χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες-παραγωγούς οι οποίοι, ως φυσικά πρόσωπα, επίσης έχουν τη φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις που επιμένουν να διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο (1) παραγωγή, (2) έδρα και (3) ιδιοκτησία σήμερα αποτελούν ισχνή μειοψηφία, αν και δημιουργούν υψηλότερη σχετική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία σε σύγκριση με την αξία που παράγουν άλλα σημαντικά μοντέλα επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα εταιρείες με εμπορική-εισαγωγική δραστηριότητα ή εταιρίες που ανήκουν ολοκληρωτικά ή κατά πλειοψηφία σε πολυεθνικές.

Η ελληνικότητα των επιχειρήσεων πιστοποιείται από τη Eurocert, έναν σημαντικό, αμιγώς ελληνικό φορέα, που διασφαλίζει ότι κάθε εταιρεία-μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πληροί μια σειρά από συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια ως προς την ελληνική της ταυτότητα. Έτσι, η εταιρεία δύναται να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σήμα σε προϊόντα της με ικανή προστιθέμενη αξία, παραγόμενη πάντα σε ελληνικά εργοστάσια.

3

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Στο πάνελ της παρουσίασης βρέθηκαν εκπρόσωποι εταιρειών-μελών της πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα οι κ. Τσαούτος από την Έψα, ο κ. Μαρλαφέκας από την εταιρεία Λουξ-Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, ο κ. Πιστιόλας της εταιρείας Agrino, ο κ. Καραγιάννης από τη Eurocert, η κ. Νιτσιάκου της εταιρείας Νιτσιάκος αλλά και ο κ. Κουρής από τη Ζυθοποιία Νήσος.

Η πρωτοβουλία μέσω των εκπροσώπων της δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων να προχωρήσει σε κινήσεις και δράσεις που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των παραγωγικών επιχειρήσεων ελληνικής ιδιοκτησίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία των προϊόντων που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν σε αυτές ως πηγών εθνικού πλούτου, αγαθών σύγχρονου πολιτισμού και πρεσβευτών της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας ανά την υφήλιο. Παράλληλα τόνισαν το ενδιαφέρον τους για ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών προωθητικών πρωτοβουλιών μεταξύ των επιχειρήσεων ελληνικής ιδιοκτησίας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη εξασφάλισης συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στη λειτουργία της αγοράς.

Εκπρόσωποι των μελών της πρωτοβουλίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

Εκπρόσωποι των μελών της πρωτοβουλίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

Τέλος, οι εκπρόσωποι της κοινότητας κάλεσαν τους Έλληνες καταναλωτές να στηρίξουν την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, και τις παραγωγικές-μεταποιητικές επιχειρήσεις που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να εγγραφούν, να πιστοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*