Ποιο είναι το νέο γαλλο-γερμανικό ηγετικό δίδυμο της AXA

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου,

 

Συνεχίζεται το “ντόμινο” των ανακατατάξεων στις διοικήσεις των μεγάλων ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών ομίλων: Μετά την Generali, την Zurich Insurence, την Munich Re  και την Swiss Re “σειρά” παίρνει η γαλλική ΑΧΑ, όπου ο επί 16 χρόνια πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Henri de Castries ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Η κορυφαία θέση στην ΑΧΑ θα “σπάσει” στα δυο και θα την μοιραστούν ο επικεφαλής της AXA Γερμανίας Thomas Buberl που θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Thomas  Duverne που θα αναλάβει τη θέση του προέδρου στην δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης.
O de Castries ανέλαβε τα ηνία της ΑΧΑ  τον Μάιο του 2000 και εργάστηκε για τον γαλλικό όμιλο επί 27 χρόνια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου (Sunday Times) θεωρείται φαβορί για τη θέση του προέδρου της βρετανικής HSBC.
“Με συγκίνηση σας ανακοινώνω ότι μετά από 27 χρόνια στον όμιλο AXA, θα αφήσω τη θέση μου την 1η Σεπτεμβρίου” αναφέρεται στην επιστολή του de Castries προς τους υπαλλήλους της εταιρείας. “Οπως μπορείτε να φανταστείτε, δν ήταν ούτε εύκολη ούτε βιαστική απόφαση. Είναι μια επιλογή που ήρθε μετά από πολλή σκέψη και πιστεύω ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι η καλύτερη στιγμή για αλλαγή ηγεσίας στον όμιλο.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*