Χ. Κάτσιος: Κερδοφορία με έμφαση στην πολυκαναλική δομή και την τεχνολογία

 

Στη θετική πορεία της Groupama το 2015 και την αύξηση μεριδίου στις γενικές ασφαλίσεις  αναφέρθηκε ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής  της Groupama, Bertrand Woirhaye, που παραδίδει τη σκυτάλη της γενικής διεύθυνσης στον μέχρι πρότινος εμπορικό διευθυντή, Χρήστο Κάτσιο.

Σε γεύμα που παρέθεσαν σε δημοσιογράφους σήμερα το μεσημέρι ο κ. Κάτσιος και ο κ. Woirhaye, που από τις αρχές του Απριλίου θα βρίσκεται επικεφαλής στη γενική διεύθυνση της ουγγρικής θυγατρικής του ομίλου, ο απερχόμενος γενικός διευθυντής αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της εταιρείας επισημαίνοντας ότι η εταιρεία πέτυχε τους στόχους που έχει θέσει, καταγράφοντας αύξηση μεριδίου στις γενικές ασφαλίσεις και ανάπτυξη σε όλους τους κλάδους.

Ειδικότερα στον κλάδο αυτοκινήτου η Groupama είχε ανάπτυξη της τάξεως του 1% και στον κλάδο πυρός 4,3%. Στις ασφαλίσεις ζωής, ο κλάδος υγείας κινήθηκε  +8% στα ατομικά συμβόλαια και +23% στα ομαδικά.

Από την πλευρά του ο κ. Κάτσιος ανέφερε ότι στους βασικούς στόχους της εταιρείας είναι να συνεχίσει να αξιοποιεί τεχνολογικές λύσεις, που βελτιστοποιούν τις διαδικασίες τόσο για τους πελάτες όσο και για τους συνεργάτες της  Groupama.

Ήδη η εταιρεία έχει εκπονήσει μεγάλα project για να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που αφορούν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και τη συνεργασία με το δίκτυο της. Πριν από περίπου δύο χρόνια το 90% των εργασιών γινόταν με έγγραφα και σήμερα το 95% του  retail  γίνεται ηλεκτρονικά.  Με την πολιτική της εστιασμένη στην πολυκαναλική διανομή και την πολυπροιοντική δομή, η διοίκηση της Groupama θέλει να διατηρήσει την κερδοφορία της και να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς, δίνοντας έμφαση στους κλάδους αυτοκινήτου, στην υγεία (με ισόβια και μονοετή προγράμματα) και τον κλάδο πυρός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον κ. Κάτσιο η Groupama έχει:

 

– 230.000 πελάτες ατομικών συμβολαίων

– 242.000 ενεργά συμβόλαια

– 270 συνεργαζόμενους πράκτορες

– 270 ασφαλιστικούς συμβούλους αποκλειστικής συνεργασίας

– 98 εκατ. καταβληθείσες αποζημιώσεις για το 2015

– 2,5 εκατ. Ευρώ καταβάλλει στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*