Β. Κορκίδης: Στόχος η προστασία των καταναλωτών

Με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή, ο πρόερος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Έλληνες καταναλωτές για την αμέριστη βοήθεια και διαχρονική στήριξη τους στο ελληνικό εμπόριο, τονίζοντας πως παρά τη τεράστια πίεση που δέχτηκε ο κλάδος από την ασφυξία της αγοράς, την έλλειψη ρευστότητας και τις φοροεπιδρομές, οι Έλληνες καταναλωτές στήριξαν τις τοπικές τους αγορές, τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δίνοντας ελπίδα και προοπτική σε όλους όσους αντιμάχονταν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης, «βασικός στόχος της ΕΣΕΕ είναι η διαχρονική προστασία του συμφέροντος του Έλληνα καταναλωτή. Έχουμε καταθέσει στον Πρωθυπουργό και στα Υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και μέτρα για την πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας που στον κλάδο μας παρουσιάζεται με τη μορφή του εκτεταμένου παραεμπορίου. Χρειάζεται όλοι οι φορείς της αγοράς να διαμορφώσουμε ένα πολυεπίπεδο προστατευτικό μέτωπο του Έλληνα καταναλωτή που θα τον θωρακίζει από τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη του και τον κόπο των χρημάτων υποτιμώντας τη νοημοσύνη του. Υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε αυτή τη μάχη για αυθεντικά και ποιοτικά προϊόντα και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες, χαμηλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα στο ελληνικό κοινό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την ευκαιρία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΕΕ, το ελληνικό εμπόριο αποφάσισε να ξεκινήσει πανελλαδική καμπάνια με τίτλο “FAIR TRADE” προωθώντας τον ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ της ελληνικής αγοράς, που από κοινού συμφώνησαν, μετά από τρίμηνη διαβούλευση, εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων και μικρομεσαίων εμπόρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*