H προστιθέμενη αξία της επαγγελματικής ασφάλισης στην αγορά

Eξαιρετικό ενδιαφέρον είχε το Panel ΙΙΙ με θέμα “H προστιθέμενη αξία της επαγγελματικής ασφάλισης στην αγορά” κατα τη διάρκεια του 5ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Συντονιστής ήταν ο κ. Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος, Head of Content, ethosMEDIA και ομιλητές οι κ.κ. Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Interamerican, Γρηγόρης Καρέλος, General Manager South-East Europe, Kenvue, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), Πρόεδρος, Τ.Ε.Α. Johnson & Johnson, Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Managing Director, Global Head of Servicing της Intrum, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΤΕΑ Intrum, Χαράλαμπος Κατσιπουλάκης, Οικονομικός Διευθυντής, Tsakos Shipmanagement S.A. & Πρόεδρος, Τ.Ε.Α. Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων Ομίλου Τσάκου & Συνεργατών.

Ο κ. Γιάννης Καντώρος σχετικά με τη σχέση ΤΕΑ και ομαδικών ασφαλιστικών προγραμμάτων τόνισε ότι δρουν συμπληρωματικά. “Για παράδειγμα, εμείς έχουμε και τα δύο. Το ΤΕΑ μας είναι από τα πρώτα που ιδρύθηκαν, έχει μεγάλη συμμετοχή από τους εργαζομένους. Οι μακροπρόθεσμες συνταξιοδοτικές ανάγκες είναι τεράστιες, λαμβάνοντας υπόψη το κύμα ακρίβειας στην Ελλάδα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μια μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων θα βρεθει στα όρια της ανέχειας αν δεν κάνουμε κάτι. Όσα περισσότερα όπλα αποταμίευσης έχουμε τόσο πρέπει να τα χρησιμοποιούμε. Ο νόμος έχε κάποια θετικά, αλλά βάζει και κάποια όρια στο ποσό που πρέπει κάποιος να αποταμιεύει. Ως χώρα, εχουμε μηδενική παράδοση καλών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, πρέπει όλα τα εργαλεία να δουλεύουν παράλληλα. Ελπίζω στο μέλλον πράγματα που μπορούν, να βελτιωθούν, έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η συνταξιοδοτική αποταμίευση.

Ο Γρηγόρης Καρέλος στην δική του τοποθέτηση είπε:

Ως εργαζόμενος βίωσα το 2010 τη διαδικασία να φτιάξουμε το νέο μας ταμείο. Τότε είχαμε πάθει ένα μεγάλο θετικό σοκ. 14 χρόνια μετά, είναι σχεδόν καθολική η συμμετοχή και εξαιρετική διαχείριση του funding του ταμείου. Το σημαντικό είναι ότι σου δίνει μια αίσθηση διαφορετικού δεσίματος, πιο μακροπρόθεσμου με την εταιρεία. Πήραμε το ρίσκο πριν 14 χρόνια και τα καταφέραμε, όντας πρωτοποροι στην ελληνική αγορά. Το ταξίδι με τη νέα νομοθεσία το βιώσαμε πολύ άσχημα. Πρακτικά σήμεινε ότι δεν υπάρχιει κίνητρο για την εταιρεία και τον εργαζόμενο να διατηρήσει ένα ΤΕΑ. Υπήρχε υποβάθμιση από τον αρχικό νόμο όσον αφορά τα κίνητρα να συμμετάσχουμε στο ΤΕΑ. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν λογική, όπως π.χ. το όριο αποταμίευσης που τέθηκε. Αυτά τα σημεία χρήζουν σημαντικής βελτίωσης. Το governance επίσης διέπεται από ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Γεωργακόπουλος είπε: o κλάδος μας είναι εδώ και θα είναι για πολύ καιρό. Επειδή ο χρηματοπιστωτικός κλάδος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, θέλαμε ένα δυνατό εργαλείο διακράτησης. Ως προς τα προβλήματα που ανέκυψαν στην αρχή, ένα σημαντικό ζήτημα ήταν ότι οι συνέδελφοι έπρεπε να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Έκανε μεγάλη διαφορά η συνεργασία που είχαμε από το σύνολο των εργαζομένων.

Και συνέχισε: Πρόκειται για ένα υγιές, μεγάλο ταμείο, με καλό ισολογισμό. Δημιουργήσαμε πιο στέρεες βάσεις με τους συναδέλφους μας. Ωστόσο κάποια στιγμή θεωρήθηκε ότι ο θεσμός χρησιμοποιήθηκε με τρόπο που σε κάποιες περιπτώσεις ειχε χαρακτήρα φοροαποφυγής. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο επιβάλλει μια πιο μακροπρόθεσμη οπτική για τα ΤΕΑ κα φεύγει και από την σχεδόν μηδενική φορολόγηση. Δημιουργείται ένα πλαίσιο που μας δίνει καλύτερη νομιμοποίηση. Στην πράξη σήμερα αντιμετωπίζουμε προσδοκίες συναδέλφων να συνδεθεί το νέο πλαίσιο με το προηγούμενο. Σε αυτό χριεάζεται μια νέα επικοινωνία για να αποδείξουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο. Συνεχίζουμε να έχουμε εισφορές και εθελοντικές εργατικές εισφορές. Όσον αφορά στο μέλλον θεωρώ ότι είμαστε σε ένα κομβικό σημείο καθλώς έχουμε την μακροπρόθεσμη μεγάλη ανάγκη για εθελοντικές εργατικές εισφορές. Επειδή ζούμε όλο και περισσότερο, αυτή η ανάγκη θα επιτείνεται. Από την άλλη, ο θεσμός είναι νέος, χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια και έχει προοπτική να πετύχει. Είναι κομβικό να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε στα μέλη μας τα πλεονεκτήματα.

Μια διαφορετική παρουσίαση έκανε ο κ. Κατσιπουλάκης, μέσω απευθείας σύνδεσης από τη Βραζιλία, εκεί όπου βρισκόταν ο Έλληνας καπετάνιος του πλοίου Brazil 2014, μαζί με τα μέλη πληρώματος.

“Είμαστε ένα πλήρωμα από την Ελλάδα, τις Φιλιππίνες, την Ουκρανία, τη Ρωσία όλοι μας αγκαλιάσαμε με ενθουσιασμό την έλευση του ταμείου. Είμαστε κι εμείς μισθωτοί, είμαστε ικανοποιημένοι όταν ο κόπος μας έχει κερδοφορία και η εταιρεία μας να έχει ανάπτυξη. Το θέμα του ταμείου ήταν πριν από μια πενταετία για εμάς κάτι καινοτόμο. Είναι ένα λειτουγικό ταμείο με πάνω από 1800 μέλη. Υποδεχτήκαμε το ταμείο με χαρά και ενθουσιασμό, είδικά οι αξιωματικοί. Στο ευρύτερο πλαίσιο των πληρωμάτων υπήρχε μια επιφυλακτικότητα. Αλλά στο πρόσωπο του καπετάνιου υπήρχε εμπιστοσύνη. Το διατυμπανίζαμε και το διαφημίζαμε σε όλα μας τα πληρώματα αλλά τους τελευταίους μήνες αυτό που έγινε με τον νέο νόμο, μας “φρενάρισε”. Ελπίζουμε ότι αυτή η “αστοχία της στιγμής” θα διορθωθεί από την ίδια την κυβέρνηση. Ξαφνικά δεχόμαστε μια πολλή υψηλή φορολογία” είπε ο καπετάνιος.

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι