Eurolife FFH: 5 Black Friday tips για να πραγματοποιήσεις τις online αγορές σου με ασφάλεια

Καθώς οι online αγορές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, η ασφάλεια πρέπει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας. Πάμε να δούμε μαζί πέντε σημαντικές συμβουλές για να προστατεύσεις τον εαυτό σου – και κυρίως την τσέπη σου- κατά την διάρκεια των online αγορών.

1. Σύγκρινε τις Black Friday προσφορές σε διαφορετικά καταστήματα

Γίνε ιδιοφυΐα στη σύγκριση τιμών. Μεταμορφώσου σε Sherlock Holmes των online καταστημάτων και κάνε μια πολύ καλή έρευνα αγοράς. Πριν πατήσεις το «ΟΚ» για την αγορά, ρίξε μια ματιά σε διάφορα καταστήματα και σύγκρινε τις τιμές. Μην αφήνεις το πορτοφόλι σου να πέσει στην παγίδα της πρώτης προσφοράς!

Είναι σαν να πηγαίνεις στο εμπορικό κέντρο για ψώνια και να καταλήγεις να κάνεις όλα τα ψώνια σου από το πρώτο κατάστημα που θα δεις, μόλις μπεις μέσα. Με λίγα λόγια, το πορτοφόλι άδειασε και εσύ δεν πρόλαβες να δεις τίποτα ακόμα. Σύγκρινε λοιπόν τις τιμές πρώτα για να έχεις χρήματα και για άλλα online καλάθια!

2. Επίλεξε καταστήματα που έχεις αγοράσει και παλιά

Όταν πρόκειται για online αγορές, το καλύτερο και πιο ασφαλές tip είναι να επιλέξεις καταστήματα που έχεις αγοράσει και στο παρελθόν. Αν δε θες να ψάχνεσαι και να αναρωτιέσαι αν αυτό είναι τελικά το νούμερό σου, παίξε safe.

Ξέρεις ποιο είναι το αγαπημένο σου e-shop που πάντα σε εξυπηρετεί με γρήγορες αποστολές και φέρνει τα brands που αγαπάς. Επιλέγοντας να ψωνίσεις από εκεί, ξέρεις ότι η εμπειρία θα είναι καλή και ότι σε κάθε περίπτωση θα έχεις πραγματοποιήσει σωστές αγορές.

3. Απόφυγε τις ηλεκτρονικές απάτες

Προτού αποφασίσεις ότι θα βάλεις μια παραγγελία, βεβαιώσου ότι το κατάστημα είναι πραγματικό. Αν κάτι σου φαίνεται υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό, τότε μάντεψε! Μάλλον δεν είναι. Δώσε προσοχή στα πολύ φθηνά επώνυμα γυαλιά ηλίου, καλλυντικά και ρούχα. Μην πέφτεις σε online «super εκπτωτικές» παγίδες που σου παρουσιάζουν προϊόντα υψηλής ποιότητας με υπερβολικά χαμηλές τιμές.

Κάτι ακόμα που αξίζει να προσέξεις είναι η πολιτική επιστροφών και οι τρόποι πληρωμής. Διάβασε τα προσεκτικά και εάν κάποιο από αυτά σου φαίνεται αρκετά περίπλοκο και δυσνόητο, τότε συνέχισε την αναζήτηση σου σε κάποιο άλλο online κατάστημα, που δε θα χρειαστείς ειδικό manual για να αποκωδικοποιήσεις την εμπορική του πολιτική.

Τέλος, μην ξεχνάς τα έξοδα αποστολής. Πολλές φορές μια καλή και συμφέρουσα αγορά μπορεί να αποδειχθεί κακή, αν το κατάστημα αυτό έχει υψηλά έξοδα αποστολής. Έτσι, ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι βρήκες την προσφορά της ζωής σου, καταλήγεις να πληρώνεις περισσότερα από όσα περίμενες. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι προσεκτικός, ώστε να απολαμβάνεις ασφαλείς online αγορές!

Περισσότερα στο Eurolife Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*