I. Boτσαρίδης: Mήνυμα προς τους κοινωνικούς εταίρους

του Ι. Βοτσαρίδη

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στον Απολογισμό Υπευθυνότητας της INTERLIFE Ασφαλιστικής για το έτος 2022. Με αίσθημα ευθύνης παρουσιάζουμε τις αρχές και τις αξίες που διέπουν την Εταιρία μας και τον τρόπο που απαντά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της κοινωνίας, με στόχο τη δημιουργία και απόδοση αξίας προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Τη χρονιά που πέρασε η Εταιρία μας επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά, τις αντοχές της και τη δυναμική ανάπτυξη, ανταποκρινόμενη με επιτυχία στις δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσαν οι γεωπολιτικές αναταραχές στην Ευρώπη και η οικονομική και ενεργειακή κρίση, θέτοντας, παράλληλα, τον πήχη της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της ακόμα πιο ψηλά και προβάλλοντας υπερήφανα το κοινωνικό της πρόσωπο. Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μία επιδεινούμενη κατάσταση σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον.

Η INTERLIFE αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί και με στόχο την προστασία και διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου, προχωρά σε ενέργειες προσανατολισμένες στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Την περασμένη χρονιά συνεχίσαμε να στηρίζουμε ως χορηγοί περιβαλλοντικές Οργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα προωθήσαμε την εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας, στοχεύοντας στην καλλιέργεια πράσινης συνείδησης στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Επιπλέον, κατόπιν ψήφισης και εφαρμογής του Εθνικού Κλιματικού Νόμου (Ν. 4936/2022), ο οποίος ενσωμάτωσε τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στο ελληνικό Δίκαιο, η Εταιρία λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ευθυγράμμισης με τις επιταγές του νέου πλαισίου.

Εστιάζοντας στις ανάγκες της Κοινωνίας, την περασμένη χρονιά δημιουργήσαμε νέα Προγράμματα Ασφάλισης που χαρακτηρίζονται από ευελιξία και καλύπτουν όλο το φάσμα ης ανθρώπινης δραστηριότητας, ενώ λειτουργούν ως θωράκιση για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Στηρίξαμε, για άλλη μια χρονιά, το Δίκτυο των συνεργαζόμενων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών παρέχοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης, ΤΕΑ INTERLIFE, προωθώντας νέα ψηφιακά εργαλεία, ενώ με την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία μας σε θέματα εκπαίδευσης, η Επιτροπή Εκπαίδευσης της Εταιρίας διοργάνωσε διαδικτυακά δωρεάν Σεμινάρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Υλοποιώντας το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «προσφέρω …αλλιώς» και με στόχο την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προχωρήσαμε στην παροχή 1,6 τόνων τροφίμων σε Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, στηρίξαμε ως χορηγός την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την «ΕΛΕΠΑΑΠ», τον «Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος», τον «Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος», τον «Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου» τον «Παναθλητικό Όμιλο Ηρακλείου», την Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ», τον «Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου», το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού – ΚΜΟΠ (για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού «Live Without Bullying») και το Σωματείο «ΣΥΖΩΗ».

Το Ανθρώπινο Δυναμικό μας αποτελεί τη σπουδαιότερη επένδυση της Εταιρίας. Η διατήρηση και επαύξηση των θέσεων εργασίας, η αξιοκρατία, η ατομική εξέλιξη, η εκπαίδευση, η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, η επιβράβευση και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελούν το επίκεντρο της εταιρικής μας φιλοσοφίας.

Έτσι, ενδυναμώσαμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το Ανθρώπινο Δυναμικό μας, ενισχύοντας τη θέση των γυναικών στην εταιρία, παρέχοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια, προσφέροντας δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη υγείας, δυνατότητα συμμετοχής στο ΤΕΑ INTERLIFE Ν.Π.Ι.Δ, και διασφαλίζοντας ένα υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Αναφορικά με τις οικονομικές μας επιδόσεις, η Εταιρία μας έκλεισε τη Χρήση του 2022 με αύξηση παραγωγής +10,33% και σημαντική αύξηση στους Δείκτες Φερεγγυότητας MCR και SCR. Επιπλέον, το συνολικό ποσό που απέδωσε η Εταιρία στην Κοινωνία και την Εθνική Οικονομία το 2022 ήταν 27,65 εκατ. €, ποσό που αντιστοιχεί στο 35% του τζίρου της (79,45 εκατ. €). Τέλος, προτεραιότητα στην Επιχειρησιακή μας Στρατηγική, μεταξύ άλλων, αποτελεί η πιστή εφαρμογή του Συστήματος Εταιρικής Διακυβέρνησης με βάση τα πρότυπα που θέτουν οι Εποπτικές Αρχές και οι σχετικές κανονιστικές διατάξεις.

Η αξιοπιστία, η διαφάνεια και η φερεγγυότητα συνθέτουν τις βασικές αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης της INTERLIFE και αποτελούν εργαλείο ανάπτυξης και βιωσιμότητας. Στον Απολογισμό Υπευθυνότητας 2022 καταγράφονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το Σύστημα Διακυβέρνησης της Εταιρίας και συγκεκριμένα η οργανωτική δομή, η σύνθεση και ο ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Μονάδες που ασκούν τις Βασικές Λειτουργίες στον εταιρικό ιστό.

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της INTERLIFE το 2022 βασίστηκαν σε ηθικά πρότυπα, ενώ πραγματοποιήθηκαν αυτοβούλως – και πέρα από τα προβλεπόμενα νομοθετικά πλαίσια. Ευελπιστούμε ότι μέσα από τον Απολογισμό μας, θα δείτε πώς η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστη αξία της επιχειρηματικής μας στρατηγικής και λειτουργεί ως οδηγός προκειμένου να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου, ασφαλέστερου κόσμου για όλους.

 

από την ετήσια έκδοση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας του έτους 2022 της εταιρίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*