Με μεγάλη επιτυχία η ARAG DAY στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 η press conference που είχε εξαγγείλει το ελληνικό υποκατάστημα της ARAG στα πλαίσια του εορτασμού της 1ης ARAG DAY στην Ελλάδα.

Η ARAG Hellas αποφάσισε να αφιερώσει την 1η ARAG DAY στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και την πρόσβαση αυτών στη δικαιοσύνη, κρατώντας ζωντανό το όραμα του ιδρυτή της ARAG για τη διευκόλυνση όλων των πολιτών στη δικαιοσύνη με ίσους όρους και χωρίς οικονομικά κριτήρια. Εξ’ αυτού του λόγου, σε συνεργασία με τον δικηγόρο Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. και Πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», κύριο Βαγγέλη Αυγουλά πραγματοποιήθηκε από κοινού press conference για την ανάδειξη του θέματος της προσβασιμότητας στη δικαιοσύνη.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην εμβληματική κεντρική αίθουσα του ιστορικού κτιρίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έλαβε μεγάλης αποδοχής από το Δ.Σ. του δικηγορικού Συλλόγου οι οποίοι και υποστήριξαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Η press conference ξεκίνησε με την ομιλία του κ. Δημ. Βερβεσού, προέδρου του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο θέμα της προσβασιμότητας των ανθρώπων με αναπηρία στη δικαιοσύνη, επαίνεσε την ARAG Hellas για την πρωτοβουλία της για συνεργασία με τον δικηγόρο κ. Αυγουλά, ένα από τα εξέχοντα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.

Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο κ. Δημ. Τσεκούρας, CEO της ARAG Hellas, κάνοντας αναδρομή στην πορεία των 50 ετών της ARAG Hellas στην ελληνική ασφαλιστική αγορά εστιάζοντας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εταιρίας και ιδιαίτερα στο άλλο πρόσωπο της ARAG, αυτό της ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς στην πάροδο των ετών καθώς η μέρα ήταν αφιερωμένη σε έναν τέτοιο σκοπό.

Ακολούθησε με ομιλία του ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α και στενός συνεργάτης του κ. Αυγουλά, κ. Θέμ. Σοφός αρχικά ευχαριστώντας την ARAG Hellas για την πρωτοβουλία της και στη συνέχεια αναφέροντας πραγματικά περιστατικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης και ιδιαίτερα στην πρόσβασή τους στις δικαστικές αίθουσες.

Τέλος, ο κ. Ευάγ. Αυγουλάς εξήγησε τη σημασία της προσβασιμότητας των ανθρώπων με προβλήματα όρασης μέσα από προσωπικές εμπειρίες και καταστάσεις που και ο ίδιος αντιμετωπίζει. Αναφέρθηκε στο έργο της της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και επικρότησε την ARAG Hellas που με τη δράση της αυτή εστίασε στο κοινωνικό αυτό πρόβλημα.

Πέραν των υπαλλήλων της ARAG Hellas, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη ασφαλιστικών εταιριών, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, δικηγόροι της Αθήνας και δημοσιογράφοι του ασφαλιστικού τύπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*