Δ. Τσεκούρας: Τα επιτεύγματα, η εταιρική κουλτούρα της ARAG και ο ρόλος του ασφαλιστή Νομικής Προστασίας

Μήνυμα σύμπλευσης, αγαστής συνεργασίας και εστίασης στον ασφαλιστή Νομικής Προστασίας του μέλλοντος εξέπεμψε ο κ. Δημήτριος Τσεκούρας, CEO ARAG HELLAS, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με αφορμή την εκδήλωση κοπής πίτας συνεργατών ARAG.

Η λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου, στο MAYOR BAR RESTAURANT στο Κολωνάκι, όπου το παρών έδωσαν εξέχοντα στελέχη,  συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Τσεκούρας έκανε μια αναδρομή στη χρονιά που πέρασε, απαριθμώντας γεγονότα δυσάρεστα και ευχάριστα, ενώ εξέφρασε τις σκέψεις του και για τους στόχους και τις φιλοδοξίες για το τρέχον έτος.

“Όπως συνηθίζεται σε κάτι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να πούμε 2 πράγματα για τη χρονιά που έφυγε και για τη χρονιά που τρέχει. Για τη χρονιά που έφυγε θα ξεκινήσω από τα δυσάρεστα, μέσα στη χρονιά εμείς έχουμε μια μεγάλη απώλεια του φίλου και συνεργάτη, του Βασίλη Μπάλλα” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Και συνέχισε: 

“Aφήνω τα δυσάρεστα, πάω στα ευχάριστα. Ήταν για εμάς μια καλή χρονιά, και καλή χρονιά εννοώ όχι μόνο όαναφορικά με τους δείκτες μας, αλλά και αυτή την εσωτερική διαδικασία που καταλήγει τελικά να φτιάχνει μια κουλτούρα στην κάθε εταιρεία. Οι δεικτες ήταν καλοί, στα ασφάλιστρα ας πούμε είχαμε αύξηση 20%, 400.000 συμβόλαια πελατών, καλό loss ratio. Όλα αυτά είναι εντυπωσιακά, αλλά έχουμε και κάτι άλλα highlights, πάμε σε μια άλλη κατηγορία, αυτή της εσωτερικής διαπαιδαγώγησης, αυτό που λέω εγώ εσωτερική κουλτούρα”.

Για το θέμα της εσωτερικής κουλτούρας και διαπαιδαγώγησης στον πυρήνα της ARAG ο κ. Τσεκούρας είπε: 

“Είχαμε  για πρώτη φορά μια εκδήλωση την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, που ονομάστηκε ARAG DAY. Εμείς δεσμευτήκαμε ότι θα δώσουμε τη ζωή μας, το δίκτυο των δικηγόρων μας και ό,τι άλλη δυνατότητα έχουμε, προκειμένου να υποστηρίξουμε έναν στόχο, τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη των τυφλών συνανθρώπων μας. Την ίδια ώρα, την ίδια μέρα, 19 χώρες στις οποίες η ΑRΑG έχει παρουσία, έκανε το ίδιο. Αυτό είναι μια θριαμβευτική παρουσία της εταιρείας στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται ΄να ανταποδίδεις στην κοινωνία΄. Σύμμαχος άνευ του οποίου δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, είναι ο τυφλός, εξαίρετος δικηγόρος, μέλος του ΔΣΑ, Βαγγέλης Αυγουλάς όπου υποστήριξε το όλο εγχείρημα, γνωρίζοντας όσο ελάχιστοι ή κανένας σχεδόν, τα προβλήματα που υπάρχουν. Και μετά από λίγο ήρθε μια επιτυχία. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα καταδικάστηκε σε δεύτερο επαγγελματίας αυτοκινητιστής γιατί αρνήθηκε  να βάλει στο αυτοκινητό του τυφλό άτομο, επειδή το συνόδευε σκύλος-οδηγός. Τελειώσαν αυτά τα περιστατικά. Και αυτό το λέω με μεγάλη υπερηφάνια, γιατί δεν ήταν εύκολο πράγμα να συντονιστούν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση”. 

Αναφερόμενος στην κουλτούρα πάνω στην οποία έχει δομηθεί η ARAG και οι άνθρωποί της ο κ. Τσεκούρας είπε:

“Το καλό είναι ότι η κουλτούρα αυτής της εταιρείας έχει περίπου ίδια χαρακτηριστικά σε 19 χώρες όπου έχει σήμερα παρουσία. Αυτό συνεχίζεται. Θα γίνει και ARAG DAY και το 2024 και μετά… Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί συνέβη επίσης το εξής: O ιδρυτής αυτής της εταιρείας, όταν έφτιαχνε αυτή την επιχείρηση είχε μια ιδέα. Η ιδέα αυτού του έξυπνου και δραστήριου δικηγόρου συνοψίζονταν στην φράση ότι ΄δουλειά, ευθύνη και δέσμευσή μας είναι να διευκολύνουμε την πρόσβαση στη δικαιοσύνη όλων των ανθρώπων και όχι μόνο όσων έχουν μια οικονομική επιφάνεια΄. Το 2023 η εταιρεία το έκανε αυτό σημαία ακόμη μια φορά, γιατί στους στόχους Βιωσιμότητας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών βρέθηκε αυτή η διατύπωση, να ενισχύσουμε το κράτος δικαίου και να διευκολύνουμε όλους τους ανθρώπους να έχουν ίση πρόσβαση στη δικαιοσύνη”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Τσεκούρας αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον:

Λίγα λόγια για το τώρα:  Πρωτα θα μιλήσω για την εταιρεία και μετά για το ελληνικό υποκατάστημα. Το 2023 βρήκε την εταιρεία σε μια πολύ καλή κατάσταση από άποψη επιτευγμάτων. Βρήκε την εταιρεία με 12 εκατ. πελάτες στη Νομική Προστασία, με παρουσία σε 19 χώρες, περιλαμβανομένης της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, και βρήκε την εταιρεία με ασφάλιστρα Νομικής Προστασίας πάνω από 2 δις.  Αυτό μας γεμίζει με ικανοποίηση καθώς δείχνει ότι οι managers της δικής μου γενιάς κάτι κάνουν. Δεν τα κάναμε όλα, έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε κι εμείς και οι μετά από εμάς. 

Το ελληνικό υποκατάστημα είναι αυτό που στην Νομική Προστασία λέμε ‘εκείνος ο κλάδος της ασφάλισης που ο κόσμος ασφαλίζεται για διευκολυνθεί να αντιμετωπίσει όλες τις νομικές του διαφορές’ και όλες τις νομικές του διαφορές τις κάνουμε εμείς. Έχουμε το ειδικό χαρακτηριστικό  εκείνου που δεν θεωρεί τον κλάδο ετερόκλητο, μεμονωμένο. Είναι ένας κλάδος αυτόφωτος, αυτόνομος και έχει μεγάλη χρησιμότητα.  Ζητάμε από τους διαμεσολαβητές, τους συνεργάτες μας αυτό μήνυμα να το περάσουν.”

“Διανύουμε ένα στάδιο μετεωρισμού”

Σχετικά με τις εξελίξεις που παρατηρούνται και σχετίζονται με τον κλάδο Νομικής Προστασίας, ενικός Διευθυντής και Νόμιμος Εκπρόσωπος της ARAG SE ανέφερε:

“Ζούμε σε μια εποχή μετάβασης από έναν κόσμο σε έναν καινούργιο, ένα στάδιο μετεωρισμού από τον έναν στον άλλον. Ποτέ το σήμερα δεν απείχε τόσο πολύ από το χθες. Νέα πρότυπα εταιρειών, νέο προφίλ ηγεσίας, νέα εργασιακά μοντέλα, νέοι τρόποι αντίδρασης του κοινού, νέες μορφές επικοινωνίας και το κυριότερο, νέες ανάγκες. Βλέποντας όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι εμείς έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε γιατί όλα αυτά δημιουργούν νομικές διαφορές. Παντού ψηφιοποίηση, ένας μεγάλος ηλεκτρονικός κόσμος, αυτά τα πράγματα δεν είναι όμως εύκολα προσβάσιμα από τη μια μέρα στην άλλη. Το μεσοδιάστημα δημιουργεί διαστακτικότητα και αμφιβολίες. Δημιουργεί και νομικές διαφορές που όλοι θέλουν κάποιον να τους τις λύσει. Ποιος δεν χρειάζεται νομική προστασία; Aυτός που έχει λεφτά και την πληρώνει.  Πόσοι είναι αυτοί; 

Εγώ συντάσσομαι με την άλλη πλευρά που λέει ότι εμείς θα είμαστε εκεί για να αντιμερωπίσουμε τις νέες νομικές διαφορές που δημιουργούνται. Αυτή είναι η δουλειά του σύγχρονου ασφαλιστή Νομικής Προστασίας. Είμαστε προετοιμασμένοι, προετοιμαζόμαστε κάθε μέρα, κάνουμε λάθη, διορθωνόμαστε, κάνουμε κριτικές, έχουμε τα αυτιά μας ανοικτά, παίνουμε μηνύματα, παίρνουμε ερεθίσματα”.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Τσεκούρας ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους “για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα η οποία μάλλον πιο δύσκολη γίνεται και επειδή εχει χαθεί η ησυχία και η τάξη της καθημερινής εργασίας, νας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα αυτά, όσο γίνεται με περισσότερο χαμόγελο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*