Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου: Τι είπε σε συνεργάτες, στόχοι 2027

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε ανοικτή εκδήλωση της HDI πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, ο οποίος διαδέχτηκε τον Νότη Βαγιακάκο.

της Ελενας Ερμείδου

Ο Κωντσταντίνος Σεμερτζόγλου,  ο οποίος έχει αναλάβει την Γενική Διεύθυνση της HDI και τη νόμιμη εκπροσώπηση της στην Ελλάδα στην επίσημη πρώτη του ετήσια εκδήλωση της HDI, ευχαριστώντας θερμά τον Νότη Βαγιακάκο για την υποστήριξη, ως προς το πρόσωπο του, και την ομάδα συνεργατών που έφτιαξε, ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε ότι:

«εμείς οι άνθρωποι της HDI θα υλοποιήσουμε όλα όσα υποσχόμαστε, όλα όσα γράφουμε  στα συμβόλαια μας».

Ταυτόχρονα παρέθεσε μία σειρά από νέες προκλήσεις των καιρών που είναι τα τιμολόγια κατά τις ανανεώσει των συμβάσεων, δίνοντας το στίγμα ότι οι τιμές των ασφαλίστρων θα αυξηθούν.

«Οι προκλήσεις πολλαπλές, ίσως η μεγαλύτερη είναι οι ανανεώσεις που θα βγουν τις επόμενες ημέρες, είναι τα rates που θα βγουν, αν οι τιμές θα είναι αυξημένες, και πόσο αυξημένες θα είναι».

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την HDI και τους συνεργάτες

Ωστόσο, έθεσε και τον προβληματισμό θέτοντας την ερώτηση που βάζει το ακροατήριο σε σκέψη.

«Είναι αυτή η μεγαλύτερη πρόκληση, ή μήπως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να σχεδιάσουμε μακροχρόνιες παρεμβάσεις, να υιοθετήσουμε στρατηγικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης που θα βελτιώσουν το αποτύπωμα μας στην κοινωνία;».

Ερώτημα που απορρέει από το κύρος της HDI και της ομάδας του

Ο Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου διατύπωσε το ερώτημα αυτό, στηριζόμενος στο κύρος και στην οντότητα της HDI Global ως ο μεγαλύτερος «βιομηχανικός ασφαλιστής παγκοσμίως», αλλά και ως ομάδα που ενδιαφέρεται για τον πλανήτη.

Ικανότατος στο να επικοινωνεί με ομάδες, διαβεβαίωσε ότι πιστεύει στην ομαδική δουλειά και ότι «τις κορυφαίες επιδόσεις τις φέρνουν οι εξαιρετικές ομάδες». Ανέδειξε την αξία της ομάδας, διατυπώνοντας με σοβαρότητα ότι  στηρίζεται στην ομάδα των 30 ικανών επαγγελματιών την οποία ομάδα –«δημιούργημα του Νότη Βαγιακάκου» ευχαρίστησε θερμότατα για το ότι τον αγκάλιασε και τον ενσωμάτωσε αμέσως.

Στόχος να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ

Αξιοποιώντας, τις ικανότητες και δεξιότητες της ομάδας αυτής να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις, υψηλή τεχνογνωσία με εξειδίκευση, στο να στήνει πολύπλοκα προϊόντα, διεθνή προγράμματα για την ελληνική αγορά, και όχι μόνο έθεσε ένα βασικό στόχο για τα επόμενα τρία χρόνια: Να επιτύχουν ως regional hub για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Νότιο – Ανατολική Μεσόγειο μεικτά ασφάλιστρα άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2027 με ισομερή ανάπτυξη.

Η εμπειρία, μεταξύ άλλων των  20 ετών, ως  ο βασικός ασφαλιστής όλων των μεγάλων έργων που έχουν γίνει στην Ελλάδα, ή ως συνασφαλιστές σε ασφαλιστικά σχήματα στην ανάληψη μεγάλων κινδύνων λειτουργεί ως παρακαταθήκη δίνοντας το έναυσμα για ισομερή ανάπτυξη.

Ο δρόμος προς την επιτυχία

Θα πετύχουμε τους στόχους μας τόνισε χαρακτηριστικά:

«κάνοντας καλύτερα αυτά που μέχρι στιγμής κάνουμε καλά με ένα νέο τρόπο και τελείως διαφορετική προσέγγιση σε πιο εμπορικούς κινδύνους, ασφαλίζοντας κτίρια, γραφεία, νοσοκομεία σε real estate και σε άλλα έργα που  συζητήσουμε από κοντά με την  αξιοποίηση των συνεργειών και των συνεργασιών με όλους εσάς με την ανάλυση του χαρτοφυλακίου του δικού σας, και του δικού μας».

Η “αλλαγή” για τον Κωνσταντίνο Σεμερτζόγλου περιλαμβάνεται στην συνταγή της επιτυχίας.

«Ταυτόχρονα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς, πρέπει να γίνουμε πιο γρήγοροι, πρέπει να σας ακούμε περισσότερο, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε άμεσα στις ανάγκες τις δικές σας, και τις ανάγκες των πελατών σας, πρέπει να γίνουμε πιο εξωστρεφείς, με περισσότερες συναντήσεις με περισσότερες επισκέψεις στα γραφεία σας, στα γραφεία μας, με την συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις, συνέδρια», διευκρίνισε.

Η Ελλάδα στη δίνη των καιρικών καταστροφών

Στην πρώτη του επίσημη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα καταστροφικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα από τις μεγάλες πυρκαγιές μέχρι και τις φονικές πλημμύρες καλώντας τον κόσμο σταθεί άξιος και πάνω από τις περιστάσεις.

Υπενθυμίζεται ο Ομιλος Talanx παγκοσμίως έγραψε 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε παραγωγή. Η HDI Global με παρουσία σε 175 χώρες, 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*