Νότης Βαγιακάκος: Ο άνθρωπος που κέρδισε την αγορά δίκαια

της Ελενας Ερμείδου

Εμβληματική ήταν χτες η εκδήλωση της HDI.

Οι στιγμές ήταν ζωντανές. Απουσίαζαν τα κραυγαλέα, γιατί ότι έχτισε ο Νότης Βαγιακάκος ήταν συνδυασμός του ακέραιου χαρακτήρα του και της πολύ καλής γνώσης που έχει για την αγορά. Ήταν ο συνδυασμός της πολυετούς εμπειρίας στην ασφαλιστική αγορά  σε θέσεις  Τεχνικού Διευθυντή που αναλάμβανε διαδοχικά σε εταιρείες όπως οι: Bain Clarkson/Bain Hogg, Zurich Insurance και Generali Hellas.Zurich Insurance, κ.α. .. και τελευταία στην μεγαλύτερη ασφαλιστική εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων στην HDI θυγατρική της Talanx .

Ηταν το αίσθημα της δικαιοσύνης  και της αξιοπρέπειας που διέπνεε κάθε του συναλλαγή, επικοινωνία, συνομιλία το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα του αστού που πράττει συλλογικά και με ατομική ευθύνη για την ανάπτυξη μίας ελεύθερης αγοράς και ενός ελεύθερου εμπορίου.

Ένα σπουδαίο γνώρισμα που πάντα στέκεται απαραίτητο στις σχέσεις  με υφιστάμενους, προϊστάμενους, συνεργάτες, προμηθευτές πελάτες. Ήταν αυτό το γνώρισμα, και συνδυασμός της γνώσης και της εμπειρίας που έδωσε χωρίς θόρυβο και λάμψη και αντανακλάσεις που διαταράσσουν τις οντολογίες και παραμορφώνουν τα αντικείμενα, καθαρό χρώμα και τόνο στην εκδήλωση.

Από το 2004 ο Νότης Βαγιακάκος υπήρξε επικεφαλής, ως Γενικός Διευθυντής και Γενικός Πληρεξούσιος, του ελληνικού υποκαταστήματος της HDI Global SE, με δικαιοδοσία για την ανάπτυξη των εργασιών και τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας στην Ελλάδα, τις χώρες των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία, Βόρ. Μακεδονία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία) και της ΝΑ. Μεσογείου (Τουρκία, Κύπρο, Ισραήλ, Μάλτα). Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών & Φορολογικών Θεμάτων. Έχει θητεύσει επί σειρά ετών στο ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) και είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΣΕΣΑΕ). Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, με ειδίκευση το marketing management, και έχει ακολουθήσει ασφαλιστικές σπουδές ως μέλος του προγράμματος υποτροφιών “Alois Alzheimer” της Munich Re. Επίσης, έχει ολοκληρώσει σειρά μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων Στρατηγικής και Διοίκησης από τα πανεπιστήμια “ESMT” Βερολίνου & “WU – Wien Universat

Χτες 28 Σεπτεμβρίου ο Νότης Βαγιακάκος παρέδωσε επίσημα την σκυτάλη στον Κωνσταντίνο Σεμερτζόγλου, παρουσία συνεργατών της HDI, ανωτάτων στελεχών από το Ανόβερο, την μητρική,  που παρευρέθησαν στην Ελλάδα. Παρουσία μεγάλων μεσιτών ασφαλειών, του προέδρου του ΣΕΜΑ Μιχάλη Τζωρτζωρή και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ο Κωντσταντίνος Σεμερτζόγλου έχει αναλάβει την Γενική Διεύθυνση της HDI και την νόμιμη εκπροσώπηση της στην Ελλάδα.

Κλείνοντας πιστεύω ότι μου επιτρέπεται και εμένα από τα πολλά χρόνια που γνωρίζω τον Νότη Βαγιακάκο να  πω, πως είναι από τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη συναίσθηση, την μεγαλύτερη συνείδηση και την μεγαλύτερη συνέπεια. Εχω σταθεί και εγώ πολύ τυχερή γιατί μου έδωσε πολύ εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στις ασφαλίσεις με τον πιο απλό τρόπο και τον ευχαριστώ δημοσίως.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*