Τα Παιδικά Χωριά SOS τίμησαν την Πρέσβειρα της Αυστρίας

Στις 19 Ιουνίου 2023, με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της Πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα, κας Hermine Poppeller, τα Παιδικά Χωριά SOS της απένειμαν τον τίτλο του «Φίλου και Υποστηρικτή» του Σωματείου. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Πρέσβειρας από τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο των Παιδικών Χωριών SOS, κο Αντώνη Αλακιώτη και κα Αλεξάνδρα Κοντέλλη, σε ένδειξη εκτίμησης για την υποστήριξή της στα προγράμματα του Οργανισμού, που αφορούν τα παιδιά πρόσφυγες και τους ασυνόδευτους ανηλίκους, αλλά και για τη γενικότερη ενίσχυση και στήριξη του έργου του Οργανισμού. 

Τα τελευταία χρόνια, τα Παιδικά Χωριά SOS ανέπτυξαν στην Ελλάδα μία πολύ σημαντική δραστηριότητα που στόχο είχε την υποστήριξη του προσφυγικού πληθυσμού, και ειδικότερα των παιδιών, με σταθερή παρουσία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Μαυροβουνίου στη Λέσβο, καθώς και με τη σημαντική υλοποίηση του προγράμματος “Mental Health Hub”. Το πρόγραμμα εστιάζει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των ασυνόδευτων ανηλίκων, αλλά και την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού των Κέντρων Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η παρουσία και η υποστήριξη της Πρέσβειρας ήταν ιδιαίτερα καθοριστική για την επιτυχία των δύο προγραμμάτων, τα οποία υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Αυστρία μέσω των Παιδικών Χωριών SOS Αυστρίας και συνέβαλαν στην υποστήριξη ενός ιδιαίτερα ευάλωτου πληθυσμού, εκείνου, των παιδιών που έχουν βιώσει τις συνέπειες του πολέμου και της φτώχειας. Η κα Poppeller, κατά τη θητεία της, επισκέφθηκε και γνώρισε τα προγράμματα που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα. 

Κατά τη διάρκεια της απονομής, τονίστηκε η μακροχρόνια σχέση των Παιδικών Χωριών SOS με όλους τους Πρέσβεις της Αυστρίας στην Ελλάδα, καθώς και η βαθιά συμβολική σημασία της, αφού τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1949, στο Τιρόλο της Αυστρίας. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS, ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, ο βουλευτής Επικρατείας, κος Γιώργος Σταμάτης, ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, κος Ηρακλής Μοσκώφ, εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», “Costas M. Lemos Foundation” και  “Hellenic Initiative USA” και η Επίκουρη Καθηγήτρια, Μαρία Κοκκώση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*