Ασφάλιση περιουσίας με το μήνα και ένα δώρο για το σπίτι

της Ελενας Ερμείδου

Πάμε κατευθείαν σήμερα στο ζητούμενο, αυτή την φορά γιατί ο θόρυβος ήταν εκωφαντικός και προσπαθώ να επαναφέρω την ακοή μου.

Ελάχιστος χρόνος ασφάλισης οι τρεις μήνες για να πάρει ο ασφαλισμένος έκπτωση και αυτή η έκπτωση θα είναι αναλογική ανακοινώθηκε στερεοφωνικά από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα θα πουν με την σειρά τους τώρα οι ασφαλιστές και δεν αποκλείεται να κλείσουν τις πόρτες τους. Γιατί ποια ασφαλιστική θα κάτσει να κάνει συμβόλαια περιουσίας για τρεις μήνες; Ποια ασφαλιστική θα τρέξει διαδικασίες για να πάρει ένα ασφάλιστρο μηδαμινό λες και μιλάμε για ασφάλιση αυτοκινήτου με το χιλιόμετρο;

Για βγάλτε την αριθμομηχανή σας και κάντε ένα πρόχειρο υπολογισμό. Ποια είναι τα τετραγωνικά, ποιο το ύψος του ΕΝΦΙΑ, ποια τα ασφάλιστρα για ένα τρίμηνο και ποια η έκπτωση και με ποιο μηχανισμό θα συνδεθεί όλο αυτό με τον ΕΝΦΙΑ αλλά και ποιος ασφαλιστής θα φάει χρόνο για αυτό ;

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο μέσος έλληνας πολίτης με μισθό 1000 ευρώ που δεν γνωρίζει την ουσία της ασφάλισης θα πάει να ασφαλισεί για πάνω από τρεις μήνες ένα σπίτι ογδόντα εκατό τετραγωνικών. Αντε και να πάει, όταν θα του έρθει ο λογαριασμός έσοδα μείον έξοδα, τότε θα πάρει δρόμο.

Εκτός, αν εσείς οι ασφαλιστές βγάλετε προϊόν ασφάλισης περιουσίας με το μήνα και δίνετε και δώρα για το σπίτι. Εδώ γελάμε.

Ο ελάχιστος υποχρεωτικός χρόνος, το σκεπτικό αυτό δεν βασίζεται στην πρόληψη, αλλα στην προχειρότητα. Γιατί όσοι αποφασίσουν να ρισκάρουν, ασφαλίζοντας την περιουσία τους τρεις μήνες και μετά αφού λήξει η περίοδος της ασφάλισης, λέμε τώρα, και επέλθει ασφαλιστικό συμβάν, τότε το κακό που θα γίνει στην ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να προστεθεί πάνω στα άλλα που έγιναν πριν δέκα χρόνια.

Θα μου πείτε, γιατί να γίνει αυτό, αφού ο ασφαλισμένος θα ξέρει ότι το συμβόλαιο του έχει λήξει. Εγώ θα πω ότι θα γίνει, διότι ο μέσος έλληνας πολίτης δεν είναι ενημερώμενος για το ρόλο της ασφάλισης και πολύ εύκολα θα βγάλει συμπεράσματα, όπως συνηθίζει να βγάζει για την ασφάλιση. Εδώ το κάνει για το αυτοκίνητο, δεν θα το κάνει αν πέσει το σπίτι του από σεισμό;

Το βασικό που χρειάζεται εδώ είναι η ενημέρωση, η σταθερότητα και γίνει κατανοητό ο ρόλος της πρόληψης στον μέσο Ελληνα πολίτης, διαφορετικά κάθε χρόνο θα αναμασάμε τα ίδια.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*