“Βλέπουν” αύξηση της ζήτησης για (αντ)ασφάλιση

Τα ανώτατα κλιμάκια του αντασφαλιστικού κολοσσού Swiss Re συνεχίζουν να βλέπουν ισχυρή και αυξανόμενη ζήτηση για αντασφαλιστική προστασία, λόγω του τρέχοντος υψηλού πληθωριστικού περιβάλλοντος.

Βρισκόμαστε σε μια νέα, πιο ασταθή πραγματικότητα και αυτό απαιτεί επανεξέταση των δομών αντασφάλισης και του κόστους κάλυψης.

Αυτό ειπώθηκε από τον Frank Reichelt, επικεφαλής της Βόρειας, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της Swiss Re, μιλώντας στον Τύπο πριν το κορυφαίο συνέδριο αντασφάλισης στο Baden-Baden.

Μπάντεν-Μπάντεν: Η επιστροφή του αντασφαλιστικού συνεδρίου, ο χρησμός των leaders και το απρόοπτο…

«Ο κόσμος βρίσκεται σε κρίση», είπε ο Frank Reichelt. «Η γεωπολιτική κατάσταση επιβαρύνει τις υπάρχουσες πληθωριστικές πιέσεις και τις αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα». Αν λάβουμε υπόψη τις μακροπρόθεσμες τάσεις, η κλιματική αλλαγή αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο μας, αλλά δημιουργεί επίσης τεράστιες δυνατότητες. Αν κοιτάξετε τις αναδυόμενες αγορές και ιδιαίτερα τα επίπεδα διείσδυσης των ασφαλίσεων σε ορισμένες ασιατικές αγορές, τις αλλαγές στην τεχνολογία, τις δημογραφικές αλλαγές, την αστικοποίηση – όλα αυτά είναι εξελίξεις που δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για τον κλάδο μας… η πρόκληση για εμάς είναι να ξεπεράσουμε τα σύνορα της ασφαλιστικότητας».

Ο Nikhil da Victoria Lobo, επικεφαλής Δυτικής & Νότιας Ευρώπης, δήλωσε ότι ο κλάδος στο σύνολό του έπρεπε να αναπτυχθεί σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει ένα πιο ασταθές τοπίο κινδύνου. «Οι παλιές συνταγές δεν έχουν αποτέλεσμα. Ο κίνδυνος είναι υψηλός εάν δεν καινοτομήσουμε».

Υπάρχει ρόλος για τις κυβερνήσεις. «Υπάρχει η ευκαιρία για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν τις κοινές τους γνώσεις και κεφάλαια για να κάνουν την κοινωνία πιο ανθεκτική».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*