Μπάντεν-Μπάντεν: Η επιστροφή του αντασφαλιστικού συνεδρίου, ο χρησμός των leaders και το απρόοπτο…

Mε 2869 συμμετέχοντες ξεκίνησε, μετά από ανάπαυλα 2 ετών, το Αντασφαλιστικό Συνέδριο του Baden-Baden στην ομώνυμη γερμανική πόλη (23-26 Οκτωβρίου).

Το Baden-Baden Reinsurance Meeting είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στον κλάδο των αντασφαλίσεων και συμμετέχουν αντασφαλιστές, ασφαλιστές, μεσίτες και ειδικοί του κλάδου από όλο τον κόσμο.

Η συνάντηση παρέχει την ευκαιρία σε μεσίτες ασφαλίσεων (και όχι μόνο) να συγκεντρωθούν και να συζητήσουν όλα τα καυτά θέματα του κλάδου.

Φέτος, με την επανέναρξή του σημειώθηκε ένα απρόοπτο συμβάν. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ακτιβιστές για το κλίμα διέκοψαν την ετήσια συνάντηση αντασφάλισης, προτρέποντας τον κλάδο να…. «σταματήσει να (αντα)ασφαλίσει το κλιματικό χάος».

φωτό: theinsurer.com

Στελέχη και leaders από όλο τον ασφαλιστικό και τον αντασφαλιστικό τομέα βλέπουν μεγάλη ζήτηση για καλύψεις και προέτρεψαν τον κλάδο να εργαστεί για να αξιοποιήσει τις δυνάμεις του σε μια τόσο απαιτητική αγορά.

«Η ζήτηση για αντασφάλιση είναι πολύ ισχυρή και συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο Jean-Jacques Henchoz, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Hannover Re. 

«Αν λάβουμε υπόψη τις μακροπρόθεσμες τάσεις, η κλιματική αλλαγή αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο μας, αλλά δημιουργεί επίσης τεράστιες δυνατότητες. Αν κοιτάξετε τις αναδυόμενες αγορές και ιδιαίτερα τα επίπεδα διείσδυσης των ασφαλίσεων σε ορισμένες ασιατικές αγορές, τις αλλαγές στην τεχνολογία, τις δημογραφικές αλλαγές, την αστικοποίηση – όλα αυτά είναι εξελίξεις που δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για τον κλάδο μας…»

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου Guy Carpenter, ο κ. Massimo Reina, Διευθύνων Σύμβουλος στην Ευρώπη, υπογράμμισε την ισχυρή απόδοση του κλάδου παρά τις απαιτητικές συνθήκες και προέτρεψε τον κλάδο αντασφάλισης/ασφάλισης να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Εξ. φωτό: reinsurancene.ws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*