ΙΝΤERAMERICAN: Ταξιδιωτική ασφάλιση, προϋπόθεση για τη χαρά του ταξιδιού και πεδίο ανάπτυξης για startups

Μετά από μία διετία περιορισμών, η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι απλά μία φράση στα χείλη μας. Ολοένα και περισσότεροι ζουν αυτό που περίμεναν καιρό, φτιάχνουν βαλίτσες για την απόδραση που επιθυμούν, ακόμη και για μακρινά ταξίδια που βρισκόταν για αρκετό διάστημα μόνο στα όνειρά τους.

Όπως σε κάθε νέο ξεκίνημα, έτσι και στην επιστροφή της κανονικότητας του ταξιδιού, πρέπει να δίνουμε προσοχή, με βάση και όλα τα «μαθήματα» που πήραμε κατά το προηγούμενο διάστημα.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητη. Μπορεί όμως να καλύψει όλες τις ανάγκες;

H ταξιδιωτική ασφάλεια αποτελείται από διαφορετικά πακέτα υπηρεσιών που προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία σε όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν εντός και εκτός Ελλάδας. Αφορά είτε άτομα που πραγματοποιούν ατομικά ταξίδια με φίλους ή με οικογένεια, είτε αποτελούν μέλη κάποιου οργανωμένου group. Ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλειας μπορεί να προσφέρει πολλά σε όποιον το επιλέξει, με πιο σημαντικό ίσως τις ενδεχόμενες αποζημιώσεις σε περίπτωση που, για έκτακτους λόγους, ένα ταξίδι ακυρωθεί ή προκύψουν έκτακτα έξοδα κατά τη διάρκειά του. Μπορεί, ωστόσο, να αποτελέσει κι ένα κεντρικό σημείο οργάνωσης του ταξιδιού.

Οργανώνοντας ένα ταξίδι: ενθουσιασμός ή μαθηματική σκέψη;

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Σε ένα ταξίδι θέλουμε να προλάβουμε να τα κάνουμε όλα και σωστά. Κι αυτό γιατί σε έναν προορισμό συνήθως ταξιδεύουμε σπάνια, αν όχι για μια φορά στη ζωή μας, και οι μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας είναι περιορισμένες. Αντίστοιχα, σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, έχουμε να πετύχουμε πολύ συγκεκριμένους στόχους. Η οργάνωση είναι απαραίτητη και σίγουρα απαιτεί πολλή σκέψη, αλλά και χρόνο:

Σχέδια για προορισμούς, η αγορά εισιτηρίων, οι επιλογές στην ενοικίαση αυτοκινήτου, η κράτηση ξενοδοχείων, εστιατορίων και άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με τον προορισμό ή τον σκοπό του ταξιδιού, είναι κάποια από τα πράγματα που απασχολούν πριν την ημερομηνία του ταξιδιού. Ανάλογα με το αν ένα ταξίδι είναι αναψυχής ή επαγγελματικό, αλλάζουν σίγουρα οι προτεραιότητες. Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν και διαφορετικές υπηρεσίες που μπορεί να αξιοποιηθούν. Για παράδειγμα, στα προσωπικά μας ταξίδια, θα αποφασίσουμε, μεταξύ άλλων: Πώς θα κλείσουμε τα εισιτήρια – μέσω κάποιου aggregator ή του επίσημου site του μεταφορέα; Τι έγγραφα θα χρειαστούμε για τη μετακίνησή μας; Τι πρέπει να κάνουμε για τους περιορισμούς λόγω Covid;

Περισσότερα στο interamerican.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*