Ατλαντική Ένωση: Κερδοφόρα για μια ακόμη χρονιά – στη κορυφή των φερέγγυων εταιρειών

Με κέρδη 3,060 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2021 για την ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ακολουθώντας την κερδοφόρα παράδοση των τελευταίων 33 ετών.

Κατά την διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Λαπατάς ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της χρήσης του 2021, που έκλεισε με κέρδη 3,060 εκατ. ευρώ, ενώ τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν σε 84,555 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των τεχνικών αποθεμάτων επί της παραγωγής ανήλθε σε 86,541 εκατ. ευρώ, έναντι 85,087 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ οι χρηματοοικονομικές επενδύσεις ανήλθαν κατά το 2021 συνολικά σε 156,908 εκατ. ευρώ.

Η κάλυψη του περιθωρίου φερεγγυότητας στις 31/12/2021, στα πρότυπα του Solvency II οδηγίας, έφθασε σε 280,2%, καλύπτοντας 2,8 φορές περίπου τα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια.

Η επιτυχία αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική, γιατί η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ δεν έκανε χρήση οποιουδήποτε μεταβατικού μέτρου.

Την Διοίκηση και τα Στελέχη της ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, συνεχάρη ο εκπρόσωπος της BALOISE και Διευθύνων Σύμβουλος της Basler κ. Juerg Schiltknecht, ο οποίος τόνισε:

«Στον όμιλο BALOISE Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχε η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, για ένα ακόμα χρόνο. Επίσης είμαστε πολύ ευτυχείς, που η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ είναι τόσο ισχυρά κεφαλαιοποιημένη, ενόψει και άλλων αλλαγών στον Κανονισμό Solvency II, που αναμένεται να γίνουν προσεχώς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*