Ναυάγιο στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το ζήτημα του νομοσχεδίου που αφορά στην μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μάλιστα, «βέλη» εξαπολύουν μέλη του Δ.Σ. για παράνομους και αυταρχικούς  χειρισμούς του προεδρεύοντος.

Σε ανακοίνωση του ΠΙΣ που υπογράφουν η ‘Α  αντιπρόεδρος Α. Μαστοράκου, ο γενικός γραμματέας Δρ. Γ. Ελευθερίου και το μέλος του Δ.Σ. Π. Καψαμπέλης κάνουν λόγο για «αγωνιώδεις προσπάθειες του και τους χειρισμούς πραξικοπηματικού τύπου». Συγκεκριμένα περιγράφεται ένα πολεμικό σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά την εισήγηση του προεδρεύοντος, η οποία καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία της ΓΣ. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «δεν συγκέντρωσε το 50% των παρόντων όπως άλλωστε είχε καταψηφιστεί και στο ΔΣ».

Τα αίματα φαίνεται πως άναψαν καθώς όπως περιγράφεται «ο προεδρεύων προχώρησε σε ψηφοφορία πριν μιλήσουν τα περισσότερα από τα μέλη του Προεδρείου ( πχ. Α Αντιπρόεδρος) καθώς και οι Πρόεδροι των μεγαλύτερων ιατρικών συλλόγων (πχ. Αθήνα – Πειραιάς κλπ) και πολλά μέλη της ΓΣ που ήθελαν να τοποθετηθούν». Η κίνηση αυτή φαίνεται πως πυροδότησε αντιδράσεις και στη συνέχεια αναφέρεται ότι «ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής αναγκάστηκε να αποχωρήσει αφού του στερήθηκε η δυνατότητα παρέμβασης όταν ζήτησε τον λόγο».

αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*