Albert Bourla: Η τέταρτη δόση εμβολίου έναντι της covid-19 θα είναι απαραίτητη

Τέταρτη δόση εμβολίου έναντι της covid-19 θα κάνει η πλειονότητα των ανθρώπων για να είναι επαρκώς προστατευμένη έναντι του ιού, σύμφωνα με τον CEO της Pfizer, Albert Bourla. Η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται πάνω σε νέες δόσεις  εμβολίου που θα προστατεύουν από τυχόν μελλοντικές παραλλαγές.

«Είναι απαραίτητο για τους περισσότερους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος  της φαρμακευτικής εταιρίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή Face The Nation του CBS, όπως μεταδίδει η dailytelegraph. Την απάντηση αυτή έδωσε ο κ. Bourla όταν ρωτήθηκε εάν οι Αμερικάνοι μπορούν να αναμένουν να κάνουν ετήσιες αναμνηστικές δόσεις έναντι της Covid κάθε φθινόπωρο.

Το σχήμα των δύο αρχικών δόσεων μαζί με μια αναμνηστική δεν είναι σε θέση να προστατεύσει από παραλλαγές και εξασθενεί πολύ γρήγορα σε ισχύ, όπως επεσήμαν ο  κ.Bourla. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους καθίσταται αναπόφευκτο να χορηγηθούν νέες δόσεις. «Αυτή τη στιγμή, η προστασία που λαμβάνετε από την τρίτη, είναι αρκετά καλή – στην πραγματικότητα αρκετά καλή για τη νοσηλεία και τους θανάτους – δεν είναι τόσο καλή κατά των λοιμώξεων, αλλά δεν διαρκεί πολύ»,  σημείωσε χαρακτηριστικά ο  CEO της Pfizer.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*