Επιτροπή ειδικών: Χωρίς μάσκες και τεστ οι μαθητές στα σχολεία

Στα σχολικά θρανία χωρίς μάσκες και self tests επιστρέφουν μετά από δυο χρόνια πανδημίας οι μαθητές. Η εφαρμογή μάσκας θα είναι προαιρετική και δεν θα χρειαστεί να κάνουν τεστ την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου και θα σημάνει την επιστροφή στην κανονικότητα για τους μαθητές, όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του κορονοϊού.  Σήμερα, οι ειδικοί συζήτησαν το πώς θα πρέπει να κινούνται στους χώρους του σχολείου και οριστικοποίησαν τα πρωτόκολλα του νέου σχολικού έτους. Τελικά επικράτησε η άποψη  για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία  χωρίς περιορισμούς: Προαιρετική θα είναι η χρήση μάσκας, ενώ η υποβολή σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο συστήνεται όταν υπάρχουν συμπτώματα. Το σενάριο για διενέργεια τεστ την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους δεν επιβεβαιώθηκε.

Οι ειδικοί όρισαν πως η σχολική κοινότητα   θα πρέπει να διαχειριστεί ένα περιστατικό  κορονοϊού. Εφόσον κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον ιό θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για πέντε ημέρες και να επιστρέψει φορώντας μάσκα για άλλες πέντε ημέρες.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*