Ολοκληρώθηκε το deal ΑΧΑ – HSBC στη Σιγκαπούρη

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση της AXA Singapore έναντι 529 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ απο την HSBC Insurance – θυγατρική της HSBC Holdings – σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης της 16ης Αυγούστου 2021.

Ο Surendra Rosha, Συνδιευθύνων Σύμβουλος Ασίας-Ειρηνικού στην HSBC, σχολίασε: «Η αυξανόμενη μεσαία τάξη της Ασίας, το υψηλό ποσοστό αποταμίευσης και η οικονομική ανάπτυξη δημιουργούν τεράστιες ευκαιρίες στον κλάδο διαχείρισης πλούτου της περιοχής. Η εξαγορά της AXA Singapore ενισχύει σημαντικά την ικανότητά μας, ως τράπεζα με επίκεντρο την Ασία, να εξυπηρετούμε τον πλούτο και τις ανάγκες προστασίας των ανθρώπων σε αυτή τη δυναμική περιοχή και να εφαρμόζουμε περαιτέρω τη στρατηγική μας να είμαστε ο κορυφαίος διαχειριστής πλούτου της Ασίας».

Ο Kee Joo Wong, Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC Singapore, πρόσθεσε: «Αυτή η εξαγορά δεν αφορά μόνο την επέκταση των ασφαλιστικών μας δυνατοτήτων στη Σιγκαπούρη, αλλά για τη δημιουργία μιας πιο ολιστικής πλατφόρμας τραπεζικής και διαχείρισης περιουσίας τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρικούς πελάτες. Καθώς ενσωματώνουμε τις δύο ασφαλιστικές δραστηριότητες, οι πελάτες μπορούν να προσβλέπουν στην καλύτερη προσφορά λύσεων σε ασφάλισης ζωής, υγειονομικής περίθαλψης, πλούτου και τραπεζικών συναλλαγών για να καλύψουν τις ανάγκες τους».

Οι δραστηριότητες της AXA Singapore συμπληρώνουν την υπάρχουσα τοπική ασφαλιστική δραστηριότητα της HSBC, την HSBC Insurance. Η μεγάλη βάση λιανικής και εταιρικής πελατείας της AXA Singapore, τα πολλαπλά κανάλια διανομής και τα συμπληρωματικά ασφαλιστικά προϊόντα θα επιτρέψουν στην HSBC να επεκτείνει ουσιαστικά και να διαφοροποιήσει τις ασφαλιστικές και περιουσιακές της δραστηριότητες στη Σιγκαπούρη.

Όπως είχε γράψει το IW: Mεγάλος τραπεζικός όμιλος εξαγοράζει την AXA Singapore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*